Sdílená knihovnička pro děti

Sdílená knihovnička pro děti

Sdílená knihovnička pro děti v rámci projektu MAP III a za pomoci MAS Brána Vysočiny se rozrostla o další knihy, které putují napříč školami a  pomáhají dětem si prostřednictvím knihy osvojit základní poznatky o klimatu i způsoby, jakými chránit své životní prostředí. Bez vody to nejde! a Jak  se vyznat v klimatu, encyklopedie pro školáky od autorek Christina Steinlein a Mieke Scheier.

Ráno si vyčistit zuby, přes den pít a jít si zaplavat, večer zalít zahradu a vysprchovat se. K tomu všemu potřebujeme vodu. Na druhou stranu děti stále slyší, že by měly vodou šetřit. Proč? Dá se vypotřebovat všechna voda? Odkud vlastně pochází? A co dělá vodu tak zvláštní? Komu patří? Kromě odpovědí na podobné otázky se děti dozvědí také o vodě v lidském těle, v přírodě, v historii, v hospodářství, o fyzikálních vlastnostech vody, o její souvislosti s klimatem.

Bohatě ilustrovaná encyklopedie pro děti mladšího školního věku pojímá téma vody skutečně komplexně a také ukazuje, jak si zachovat tento veledůležitý přírodní zdroj, aby z něj mohl mít prospěch každý.

Je opravdu stále tepleji? Pocítí vůbec člověk rozdíl jednoho stupně?
Bohatě ilustrovaná encyklopedie pro děti mladšího školního věku popisuje všechno důležité kolem klimatu: jeho rozdíl s počasím, proč existují klimatická pásma či roční období, podle čeho poznáme, jaké počasí bylo v minulosti, i rozmanité ekologické problémy: co jsou skleníkové plyny a jak vznikají, jak můžeme šetřit přírodu a přírodní zdroje, jak vyrábět obnovitelnou energii, jaký důsledek mají klimatické změny i k jakým rozhodnutím v této oblasti v poslední době došlo.

Christina Steinlein vyrostla u moře a studovala žurnalistiku a biologii (mimo jiné vodní ekologii) na Mnichovské univerzitě. Pracuje v oblasti zdravotnictví. Mieke Scheier vystudovala ilustraci a živí se jako ilustrátorka ve svobodném povolání.

Barbora Gottwaldová

Další článek:
Předchozí článek: