O prázdninách do muzea

O prázdninách do muzea

Podhorácké muzeum sídlí v mimořádném prostředí kláštera Porta coeli. Před 790 lety se zde začalo z vůle královny Konstancie a jejích synů, českého krále Václava I. a moravského markraběte Přemysla, s jeho stavbou. Vzhledem k historickým událostem, které se kláštera dotkly, se pracovníci muzea cítí tak trochu spjati neviditelným poutem s osobnostmi dávných věků. Ale královna zůstává jedinou.

Aby byl její význam zdůrazněn, její zpodobnění v přesné replice dobového oděvu převezmou i některé průvodkyně. Budou doprovázet při objednaných dětských prohlídkách do kostela, ale jak se zdá, neboť zájem je velký, možná nejen při nich. Připomínáme kontakt 544 544 228 nebo mail pruvodci.pm@muzeumbrnenska.cz.

V muzeu probíhá i letošní hra Kamínkohraní. Děti se pustí do hledání osmi kamínků s obrázkem. Když nějaký najdou, zapíší si z něho písmeno na kartičku a kamínek vrátí na místo. Z písmen se dá složit klíčové slovo. Pokud hledání dopadne úspěšně, děti se zamyslí nad tím, čím slovo patří k muzeu. Na památku dostanou drobnou upomínku. V loňském roce bylo Kamínkohraní hodně úspěšné.

Irena Ochrymčuková

Další článek:
Předchozí článek: