Jak to bude s abonmá na sezónu 2020/21

Jak to bude s abonmá na sezónu 2020/21

Do nové sezóny abonentních cyklů divadelních představení i vážné hudby tvrdě zasáhla opatření související s pandemií COVID19 z konce sezóny minulé. Po vynuceném přesunutí dvou divadelních představení z jara na podzim a zrušení posledního koncertu TiKO v rámci KPH jsme divadelním abonentům sezóny 2019/20 nabídli náhradní termíny a držitelům abonmá na KPH vrácení vstupného.

Kultura v České republice dostala tvrdý úder a stále se z něj vzpamatovává. Mnoho akcí se přesunulo na podzimní termíny nebo dokonce o celý rok. A toto vše se díky nejistotě a organizační náročnosti projevuje na samotném plánování akcí s dlouhým přesahem. Navíc do organizace vstupují další mimořádná opatření Ministerstva zdravotnictví. Podle těch stávajících bude pro diváky v uzavřeném prostoru platit povinnost mít roušku, pokud
jich bude více jak 100. Změn a obratů ve vývoji situace jsme zažili již tolik, že musíme neustále akčně reagovat na vzniklou situaci. Proto prosíme diváky, aby sledovali naše webové stránky a facebookový profil.

Trochu jiná divadelní sezóna
Pro milovníky dobrého divadla nenabídneme pro sezónu 2020/21 standardní abonmá, ale to neznamená, že v Tišnově divadla nebudou! Do konce letošního kalendářního roku odehrajeme v náhradních termínech Cavewoman 20. 9. a Růži pro Algernon 8. 10. – abonentky ze sezóny 2019/20 a zakoupené vstupenky na tato představení z jara platí pro tyto termíny!

Podzimní dobu jsme doplnili o jedno unikátní představení, které vrátilo do českých luhů politickou satiru. 11. 11. 2020 Tišnov přivítá divadlo RePublika s dramatizací knihy Jaroslava Kmenty – Boss Babiš. Tato inscenace vzbudila po celé republice směsici nejrůznějších reakcí, od nadšeného přijetí až po snahy některých lokálních politiků představení zakázat. Taková situace může připomínat období Voskovce a Wericha z dob Osvobozeného divadla, tak si myslím, že se máme na co těšit.

Na první půli roku 2021 máme v plánu přivézt další tři divadelní představení, ale v současné době jsou termínová jednání natolik složitá a vývoj situace je natolik nevyzpytatelný, že vás budeme s plány průběžně seznamovat. Můžeme prozradit, že šaháme opět po skvělých souborech, jako je například divadlo Vosto5. Slovy klasika je to letos taková „nejistá sezóna“. Dobrou zprávou pro všechny věrné držitele abonentek ze sezóny 2019/20 je to, že budou mít zvýhodněnou cenu pro avizovaná představení v sezóně 2020/21, tak si je, prosím, schovejte a předložte je při nákupu vstupenek!

Klub přátel hudby
Druhý abonentní cyklus je věnován již tradičně vážné hudbě. Pro sezónu 2020/21 jsme pro milovníky klasiky připravili šest skvělých koncertů a jeden bonusový. Prodej abonentek spustíme 14. 9. 2020 a prodej vstupenek na jednotlivé koncerty o týden později. Po loňském veleúspěšném adventním koncertu Evy Urbanové jsme i pro letošní sezónu připravili koncert jedné z největších osobností současné klasické hudby.

Pavel Šporcl s komorním orchestrem vystoupí v tišnovské sokolovně 16. 12. 2020. Fenomenální houslista má připravený program z toho nejlepšího ze svého repertoáru a nebudou chybět ani koledy, v nichž jej doprovodí místní gymnaziální pěvecký sbor pod vedením Kateřiny Pospíšilové!

Sezónu Klubu přátel hudby odstartujeme 7. 10. 2020 koncertem Tango Quarteto Re Campo s projektem Historia del tango, v němž se posluchači  budou moci pokochat i pohledem na taneční performanci. 19. 11. 2020 představíme jeden z nejlepších mladých souborů Trio Incendio ověnčené bezpočtem mezinárodních úspěchů. Po adventním koncertu se můžete těšit na Štěpánský koncert Tišnovského komorního orchestru, který na letošek připravuje reedici Rybovy mše vánoční z roku 2014 společně s Královopolským chrámovým sborem, jak jinak než 26. 12. 2020.

Druhým nesporným vrcholem sezóny bude koncert 10. 2. 2021 špičkového seskupení Clarinet Factory, které letos v červnu vydalo zbrusu nové album Pipers a slaví s ním úspěchy doslova po celém světě. Rozhodně vás nechceme ochudit o pěvecký recitál a opět jsme sáhli po vycházející hvězdě, kterou je barytonista Tadeáš Hoza, ten se vám představí 17. 3. 2021. No a závěr sezóny již tradičně obstará vaše oblíbené domácí TiKO 12. 5. 2021.

Věříme, že si s námi tuto sezónu užijete a pomůžete nám vdechnout opět kultuře život.

Pavel Hanák

Další článek:
Předchozí článek: