Závěrečný večer

Závěrečný večer

Dva komponované večery vzdávající hold fantaskním dílům slavného nizozemského malíře H. Bosche jsou již minulostí.

Společným jmenovatelem obou akcí bylo divadlo, jež až na dřeň odhalovalo lidské hříchy středověku, ať už v podání Středověkých mysterií od Víti Marčíka, či oživlých obrazů Boschových děl v režii Karasova divadla.

Nadcházející poslední večer nás doslova vtáhne do dění na plátnech. Díky zajímavému pojetí promítání tzv. zadní projekcí se rázem octneme v obrazové galerii. Vybraná promítaná díla doplní svým odborným výkladem Galerie Josefa Jambora. Než však tato přehlídka začne, rozechvějí strunu mysli tanečnice z KVJ Tišnov s choreografií Tance smrti. V ponuré náladě rozhodně nezůstaneme, ztemnělou zářijovou oblohu rozsvítí na konci programu ohňové pojky v žonglovací ohňové show. Rozhodně je tedy na co se těšit.

V rámci večera proběhne vyhlášení vítězů fotosoutěže na téma Inspirace H. Boschem v dnešním životě. Pro děti bude nachystaná dílnička s výrobou masek.

Pojďme se rozloučit s létem, které pomyslnou nití spojovalo velké jméno malíře Hieronyma Bosche. Objevme další tajemná zákoutí Zahrady pozemských rozkoší Hieronyma Bosche a nechme se unášet na vlně umění v závěrečném večeru této letní akce z dílny několika tišnovských spolků a organizací. Těšíme se na vás v pátek 17. září od 19.00 ve Farské zahradě.

Ivana Kroutilová

Další článek:
Předchozí článek: