Signe Marie Lindstrøm

Signe Marie Lindstrøm

Výjimečná osobnost, která využívá hudbu v oblasti muzikoterapie a dokáže ukázat cestu, jak hudbou pomáhat lidem. Rozezněte svůj přirozený hlas ve své celistvosti a pociťte novou sílu, svobodu projevu, spojení s duší, tělem, dechem, srdcem a dalšími lidmi.

Dánská zpěvačka a umělkyně využívá své bohaté zkušenosti s hudbou (jazzová a folková tvorba, šamanské a rituální písně, zvukové meditace, intuitivní léčivé koncerty) a propojuje je s terapeutickou praxí. Vystudovala magisterský umělecký a program muzikoterapie na Univerzitě v Aalborgu a od roku 2008 se věnuje muzikoterapii při práci s umírajícími v Hospici Vangen. Vede kreativní workshopy zaměřené na celostní přístup k hlasu a využití jeho síly (technika mocného hlasu – „Whole Voice Works“).  Ve Španělsku vyučovala muzikoterapeuty se zaměřením na rodinné vztahy a v Itálii onkologickou muzikoterapii. Je členkou Dánské muzikoterapeutické asociace a Dánské psychoterapeutické asociace.

Její celostní přístup k hlasu zahrnuje fyzické, psychologické, sociální a spirituální/existenciální prvky. Vytváří bezpečný, nehodnotící prostor a hluboké porozumění plné soucitu. Ukazuje, jak  propojit své nitro s okolním světem. Signe používá tělo, dech, uvědomění a pěvecké techniky ke zjemnění i probuzení síly hlasu a zapojení totálního hlasového rejstříku. Pracuje s improvizací a střídá relaxační a aktivizační činnosti, což má pozitivní vliv na náš nervový systém.

Večerní koncert proběhne v pátek 1. 10. 2021 ve 20 hodin ve Velkém sále MěKS, Mlýnská 152, Tišnov, a naváže na něj hudební workshop v termínu 2.–3. 10. 2021, také ve Velkém sále MěKS Tišnov. Toto netradiční setkání se uskuteční v rámci projektu Kokopelli, který pořádá spolek The MÚZY, z. s., a který je realizován za podpory města Tišnova, partnerem je MěKS Tišnov.

Více informací naleznete na www.themuzy.cz. Přihlášky na workshop můžete již nyní zasílat na e-mail: info@themuzy.cz. Kapacita workshopu je 15 účastníků. Cena vstupenek na koncert 230 Kč základní vstupné, 180 Kč snížené vstupné. Cena workshopu 3 490 Kč.

Pavlína Mariánková

Další článek:
Předchozí článek: