Zářijové novinky ve Studánce

Zářijové novinky ve Studánce

Nový školní rok už tradičně zahájíme oslavou Studánkových narozenin. Zveme vás v pátek 3. září od 15.30 do Parku pod kostelem v Tišnově, kde si se svými dětmi užijete příjemné odpoledne. Těšit se můžete na pohádku z cirkusového prostředí s názvem Dr. Kuželka a Aduši v podání divadla Kufr nebo na novou várku pokusů pro děti předváděné divadlem ÚDiF (Úžasné divadlo fyziky). Děti také ocení Studánkovou hru, lanové překážky, výtvarnou dílnu a skákací hrady.

Pravidelný program ve Studánce začne v týdnu od 13. září. Těšit se můžete na všechny studánkové kroužky v obvyklých časech – Broučky lezoucí a nelezoucí, Kulíšky mladší a starší, Zpívánky, Trsálky nebo Zuzu mini – angličtinu pro nejmenší. Pro rodiče a jejich předškolní děti opět otevíráme edukativně-stimulační skupinku Předškoláček. Rozběhnou se také předporodní aktivity. Místo na kroužcích a kurzech je nutné rezervovat předem přes nový rezervační systém Studánky. Ano, od září spouštíme nový rezervační systém od české společnosti Reservanto.cz. Je uživatelsky přívětivý a umožní vám provádět rezervace nejen na kroužky, přednášky a kurzy, ale také na příměstské tábory a na studánkové akce (bude-li to potřeba). Prostě vše v jednom. Uživatelům umožní dobíjení kreditu a platby kartou přes zabezpečenou platební bránu ČSOB. Více informací naleznete na webu RC Studánka.

Pro rodiče chystáme na podzim cyklus přednášek o výchově s názvem Na čem ve výchově opravdu záleží. Vede jej zkušená lektorka Iva Řehůřková, autorka vzdělávacího programu „Na čem záleží“. Zaměříme se na důležitá témata, se kterými se při výchově dětí rodiče každodenně setkávají. Jsou to „Komunikace jako nástroj dobrých vztahů“, „Jaký temperament má vaše dítě, jaký máte vy a co s tím“, „Jak vést děti k  odpovědnosti“ a „Co umí omluva a ocenění v životě dítěte i dospělého“. Přihlásit se můžete na celý cyklus nebo na jednotlivé přednášky.

Začátkem října také otevíráme nový program Tuleni pro děti od 3 do 6 let a jejich rodiče, kteří se chtějí na chvíli zastavit a užít si naplno přítomný okamžik i sebe navzájem. Budeme pracovat především s konceptem Mindfulness, který nás učí laskavé pozornosti ke všemu, co se právě teď děje okolo i uvnitř nás. To nám může pomoci lépe zvládat své emoce a stres, uklidnit se, soustředit nebo snadněji usnout. Naučíme se jednoduché relaxace a meditace, které zvládnou i nejmenší děti. Pozornost zaměříme i na náš dech, který je při péči o naši duši velkým pomocníkem. Naše těla protáhneme a zklidníme při dětské józe a zábavných pohybových hrách. Budeme si povídat o emocích, co nám říkají a jak s nimi můžeme pracovat. Zaměříme se také na rozvíjení vděčnosti, laskavosti a soucitu. Spoustu prostoru budeme věnovat společnému hraní, blbnutí a užívání, které jsou skvělým prostředkem k uvolnění napětí i posilování vzájemného vztahu mezi dětmi a rodiči.

Celým programem nás bude provázet povídání o mořích a oceánech. Budeme poznávat zvířata, která v nich žijí, a zkoumat, co se od nich můžeme naučit. Budeme skákat radostí jako delfíni, plout hlubinami klidně jako velryby a tulit se jako tuleni. Tvorové žijící pod mořskou hladinou se tak pro nás stanou průvodci na cestě za naším hlubším sebepoznáním.

Program se skládá z osmi lekcí. První hodina programu je ukázková a je zdarma. Po ní bude následovat sedm lekcí ve stejném čase. Setkávat se budeme vždy v pondělí v čase 16.30–18.00 v prostorách tělocvičny RC Studánka. Začínat budeme 4. října 2021. Program vede Mgr. Kateřina Žalčíková, psycholožka věnující se emoční inteligenci a konceptu Mindfulness.

Na ukázkovou hodinu nebo na celý program je potřeba se přihlásit přes nový rezervační systém na webu www.studanka-tisnov.cz nebo na telefonním čísle 777 706 721.

Opět připravujeme podzimní burzu dětského oblečení, kde můžete prodat a nakoupit podzimní a zimní oblečení, obuv, hračky a další dětské potřeby pro děti od 0 do 15 let. Proběhne v sokolovně, Drbalova 274, Tišnov, ve dnech 11. až 13. 10. 2021. Formulář na burzu a podrobné informace si stáhnete od pátku 17. 9. 2021 na www.studanka-tisnov.cz.

Radka Štěpanovská, Kateřina Žalčíková

Další článek:
Předchozí článek: