Desátý rok společného života

Desátý rok společného života

Před deseti lety začaly námluvy mezi tehdejší Základní školou a dětským domovem v Předklášteří a Středním odborným učilištěm. Domácí střední škola nám připravila prostory takřka na míru, proběhla i rekonstrukce zázemí pro novou část školy. A tak jsme 1. 9. 2012 otevřeli dveře našim žákům na nové adrese, v samotném centru Tišnova. Nově vzniklo pět tříd ve vyčleněném traktu a zázemí pro výuku pracovního vyučování v podkroví. Od té doby se toho změnilo mnoho. Jen jedno jediné zůstává a to je Ing. Rudolf Mašek, ředitel, který školu provedl touto změnou a i nadále pracuje na tom, aby obě školy – základní i střední – přežily všechny změny ve zdraví a dobré kondici. Se sloučením škol došlo i ke změně názvu školy na Střední školu a základní školu Tišnov, příspěvkovou organizaci. Současně došlo i ke změně vyučovaných oborů na střední škole. Nyní škola nabízí čtyři učební obory, které navštěvují žáci z širokého okolí, a jako bonus pro absolventy jiného oboru je možné vystudovat naše obory i ve zkrácené jednoleté variantě:
• opravář zemědělských strojů
• automechanik
• elektromechanik pro zařízení a přístroje
• ošetřovatel/ka

Základní škola poskytuje vzdělání dětem se speciálními vzdělávacími potřebami. Momentálně máme otevřeny čtyři třídy, v každé z nich působí asistent pedagoga. Letos jsme si k desátému roku společného života nadělili dárek. Nejen nám, ale hlavně rodičům našich žáků. Od září bude  doplňovat služby naší školy družina.

V červnovém čísle jsme se se čtenáři Tišnovských novin loučili naplánovanou školou v přírodě. Ta proběhla v krásném prostředí areálu Kamínka v blízkosti obce Roštín na Kroměřížsku. Užili jsme si týden plný sluníčka, her, zábavy a výletů. A asi ten nej zážitek? Pohlazení rejnoka v Zoo Lešná u Zlína. A i čerstvě narozené malé slůně jsme viděli na vlastní oči. Školní rok, který právě začíná, bude jistě naplněn mnoha zajímavými akcemi i zážitky. Všichni doufáme, že nás čeká rok normální, bez toho, aby se na něm podepsala „covidová opatření“. Všem žákům, jejich rodičům i učitelům přejeme hladkou plavbu školním rokem 2021–2022, na jejímž konci nás čeká naše růžové výročí 10 let společného života základky a střední školy. Život školy můžete sledovat na našem webu www.skolatisnov.cz.

Dana Staňková

Další článek:
Předchozí článek: