Dárkové sety pro miminka v knihovně

Dárkové sety pro miminka v knihovně

Od počátku letošního roku se tišnovská knihovna zapojila do projektu Bookstart, který nese v českých podmínkách krásný název „S knížkou do života“. Cílem projektu je podpořit rozvoj verbálních schopností a imaginace nejmenších dětí a probudit jejich zájem o knihy a čtení. Zároveň chceme, aby rodiče pochopili význam čtenářských dovedností pro rozvoj dítěte i jeho budoucnost, i to, že jednou z nejdůležitějších věcí, kterou mohou udělat pro své děti od nejútlejšího věku, je věnovat jim svůj čas a strávit jej společně nad knihou.

Původně plánované předávání dárkových setů na slavnostních obřadech „Vítání občánků“ bohužel nebude možné z důvodu zrušení této akce. Vyzýváme tedy všechny rodiče dětí narozených v období 1. 9. 2019 až 31. 12. 2020, aby navštívili tišnovskou knihovnu a převzali si zde předčítánkový balíček jako první knižní dárek pro svoje děťátko.

Dárkový set obsahuje kufřík s logem projektu, knížku pro děťátko, speciální kalendář s podněty a doporučeními pro rodiče, seznamy doporučené literatury pro nejmenší čtenáře i rodiče, licenci na audioknihu a přihlášku k bezplatné registraci miminka do tišnovské knihovny. Rodiče s dětmi rádi uvítáme na speciálně připravených akcích pro nejmenší, především na pravidelném „Knižním Klubíku“, který probíhá každou první středu v měsíci od 10.00 hodin. Program střídá čtení a povídání (říkadla, veršované pohádky…), pohybové (rytmizujeme, cvičíme…) a další aktivity, které zvládnou děti do 1 roku věku. Rodičům nabízíme praktickou i metodickou radu v oblasti dětského čtenářství, orientaci v nabídce kvalitní literatury pro děti, prostor pro sdílení s ostatními rodiči a další služby. Součástí těchto aktivit budou také zajímavé besedy o výchově a vývoji dětí.

Knižní Klubík
4. 11. 2020 v 10.00
„Knižní Klubík“ určený pro rodiče zapojené do projektu S knížkou do života, které zajímá, co číst nejmenším dětem, nebo hledají nápady na hry a říkanky či se chtějí seznámit s novými lidmi. Na akci je potřeba se registrovat. Podrobnější informace a registrační formulář najdete na webu knihovny: www.mktisnov.cz/s-knizkou-do-zivota.

Dagmar Kopřivová

Další článek:
Předchozí článek: