Kam s ojetými pneumatikami

Kam s ojetými pneumatikami

Již řadu let se na pneumatiky, stejně jako na elektroodpad, vztahuje povinnost zpětného odběru. Při zakoupení pneumatik je už v konečné ceně započten i poplatek za jejich recyklaci. V nejlepším případě necháte bezplatně pneumatiky, které již ze zákona nevyhovují provozu na pozemní komunikaci, přímo v místě, kde přezouváte za nové. A to i v případě, že si pneumatiky koupíte na internetu nebo v jiné kamenné prodejně.

V případě, že tuto bezplatnou službu nevyužijete a staré nepoužitelné pneumatiky si přesto z pneuservisu odvezete zpět domů, jsou zřízena tzv. místa zpětného odběru. Jedná se o vybraná registrovaná zařízení, jako jsou pneuservisy, autoservisy, prodejny pneumatik apod., která mají povinnost vaše pneumatiky bez disků přijmout bezplatně, bez ohledu na značku či velikost pneumatik a bez vazby na nákup zboží či služeb. Jsme rádi, že občané využívají těchto bezplatných služeb ve velké míře, a díky tomu podstatně klesl počet černých skládek na minimum.

Pokud však občan i přesto trvá na odevzdání pneumatik na našem sběrném dvoře v Tišnově, bude tento odběr na místě zpoplatněn. Společnost KTS Ekologie (zajišťující pro město provoz sběrného dvora) si tuto službu účtuje dle svého ceníku služeb.

Bližší informace a seznam míst bezplatného zpětného odběru pneumatik nacházejících se ve Vašem okolí nebo v celé České republice naleznete na www.eltma.cz/sberna-mista či www.mzp.cz/cz/odber_pneu, případně kontaktujte Odbor správy majetku a komunálních služeb města Tišnova na tel. 549 439 862, e-mail: ondrej.vrtel@tisnov.cz.

Ondřej Vrtěl, Odbor správy majetku a komunálních služeb

Další článek:
Předchozí článek: