Letní ART CAMPY 2020

Letní ART CAMPY 2020

ONCE UPON A TIME
13.–17. 7. 2020, 8.30–16.00
Muzeum města Tišnova, Jungmannova 80
Pro děti od 8 do 13 let
Lektorky: Betty Adamcová a Radka Kaclerová
Cena: 1 900 Kč
Máš rád hry, komiksy a knihy v angličtině? Baví tě vymýšlet příběhy, skeče, hrát divadlo nebo natáčet krátká videa, klipy a animace? Nabízíme divadelně-výtvarný tábor s angličtinou v prostorách Müllerova domu. Dopoledne budou anglická s komunikativními hrami, odpoledne budou tvořivá s vyráběním kulis a loutek nebo natáčením anglicky hraných scének. Nebudou samozřejmě chybět různé pohybové hry, zážitky, vyprávění, výlet za překvapením a páteční premiéra scének a videí.

UMĚNÍ SE VČELAMI
17.–21. 8. 2020, 8.30–16.00
Galerie Josefa Jambora, Brněnská 475
Pro děti od 6 do 13 let
Lektorky: Martina Jindřišková a Radka Kaclerová
Poznej svět očima včel! Jak vidí a žije včela? Tábor tematicky naváže na výstavu obrazů Jana Karpíška. Účastníci tábora se mohou těšit nejen na výtvarné aktivity, ale i na práci s přírodninami, včelím voskem, technikou odlívání nebo na kreativní zahradničení či tvorbu hmyzích hotelů. Vzácným hostem Art Campu bude malíř a včelař Jan Karpíšek. Poví o včelaření jako takovém, proběhne ukázka živých včel v otevřeném úlu, společné malování
ze života včel nebo tvorba dopisu včelkám do úlu. Nebude chybět výlet za včelařsky zajímavými oblastmi a cestami medu v okolí Tišnovska. V pátek proběhne vernisáž prací a zážitková ochutnávka z produktů, které bychom bez včel neměli.

BOTANIKUS
24.–28. 8. 2020, 8.30–16.00
Pro děti od 6 do 15 let
Galerie Josefa Jambora, Brněnská 475
Lektoři: Irena Iškievová, Tomáš Rybníček
Pozorování krajiny, rostlin a živočichů se stane naším inspiračním zdrojem a východiskem k další výtvarné práci, rozvoji představivosti a fantazie. Formou výtvarných her si děti osvojí některé postupy jako lavírovaná kresba tuší, otiskování, základy grafických technik, tisk z koláže a využití šablon při seriálním opakování. Účastníci si zkusí také prostorovou tvorbu, práci se dřevem, hlínou a vodou. Dotkneme se i tématu významu krajiny pro
život člověka a důležitosti ochrany životního prostředí pro trvale udržitelný rozvoj. Účastníky táborů můžete přihlašovat na celý týden, stejně jako na jednotlivé dny.

Cena celkem: 1 800 Kč za dítě, sourozenec sleva 100 Kč. Cena za 1 den: 360 Kč. V ceně je zahrnuto stravování (oběd, odpolední svačina, pitný režim)
a veškeré výtvarné potřeby.

Kontakt/informace/přihlášky:
Radka Kaclerová
radka.kaclerova@kulturatisnov.cz
tel. 730 167 598
www.mekstisnov.cz/galerie a na FB

Radka Kaclerová

Další článek:
Předchozí článek: