Jarní akce

Jarní akce

Jarní akce v Inspiru zahajují tradiční již 5. tvořivé dílny inspirované jarem a Velikonocemi.

V neděli 22. 3. přijďte do velkého sálu MěKS a od 9.00 do 15.00 můžete s námi drátkovat, plést z papírového proutí a vyrábět velikonočního zajíčka. Ozdobíte si vajíčko, vytvoříte barevného motýla a nachystáte dekorativní tašku na velikonoční pomlázku.

Pro děti prvního stupně ZŠ pořádáme počátkem velikonočních prázdnin – 9. 4. Velikonoční příměstský tábor. Znáte velikonočního zajíčka? A co velikonoční králíci, morčátko, osmáci, křečci, želvy, šneci a tak? Postaráme se o naše zvířátka, zahrajeme si spoustu her venku a upečeme laskominy nejen pro nás.

17. 4. v pátek a 18. 4. v sobotu se opět ve spolupráci s různými organizacemi ponese v duchu Dne Země. Budou připraveny workshopy pro školy a environmentální aktivity pro děti i dospělé. Na akci přislíbila účast i environmentální organizace Greeanpeace. Chcete-li se připojit a aktivně přispět
k úspěšnému průběhu, jste srdečně vítáni. Podrobné informace v příštím čísle TN. Kontakt: Mgr. Monika Chlupová Fruhwirtová, chlupova@svcinspiro.cz, 730 193 594.

V pondělních podvečerech pořádáme pro dospěláky, kteří si chtějí „vyčistit“ hlavu, Večery divadelní improvizace. Dnešní uspěchaná doba si vyžaduje čas na zastavení se a zpřítomnění sebe sama. Zahození všech stresů a strachů, co bylo a bude, a být jen TEĎ a TADY. A na takovýchto principech probíhají pondělní Večery divadelní improvizace, kde účastníci hodí všechno za hlavu a vrátí se do bezstarostného světa dětských snů a hrají si tak, jako by je nikdo neviděl. Účelem večera je hlavně se pobavit. Herci neherci se seznamují se základními improvizačními disciplínami a při tom objevují své talenty a hranice. Mnohdy vystoupit před ostatními třeba v pěvecké disciplíně, když si nejsme jisti svým hlasovým projevem, vyžaduje odvahu a krok mimo komfortní zónu. A i to nás posouvá a my rosteme. Kdyby nás někdo pozoroval přes okno, možná by za chvíli volal na psychiatrii, ale nám je to fuk. Když tak zatáhneme závěsy a bavíme se dál. Všechno vzniká na místě a nikdo nemůže vědět, jak večer dopadne a co se bude hrát. Ovšem, když se nám scénky povedou a my se u nich pořádně zasmějeme, tak odcházíme s velmi dobrou náladou a nabití energií do nového pracovního týdne. Pokud máte chuť a čas, přijďte mezi nás. Hudebníci vítáni.

tým pedagogů Inspira

Další článek:
Předchozí článek: