Podporujeme Národní týden manželství

Podporujeme Národní týden manželství

Národní týden manželství (10.–16. 2. 2020) je příležitost pro ty, kteří si uvědomují, že se vyplatí pracovat na rozvoji a kvalitě manželství. Může být inspirací, jak ze svého dobrého manželství udělat ještě lepší nebo obnovit to, co se časem ve vztahu vytratilo.
V letošním roce připravuje RC Studánka v rámci Národního týdne manželství instalaci baneru na náměstí Míru v Tišnově. Smyslem je upozornit kolemjdoucí na to, co manželství prospívá a co mu naopak škodí. Budeme rádi, pokud se u baneru zastavíte, načerpáte inspiraci, popovídáte si s partnerem nebo se prostě jen zasmějete. Autorkou výtvarného zpracování je Jiřina Ševčíková.
Abychom vás trochu naladili, uvádíme část poetického textu Zuzany Kurdiovské, který bude instalaci na náměstí doprovázet. Dočíst si ho můžete od 7. do 16. 2. 2020 na náměstí Míru:
„Na manželství se dá pohlížet z mnoha úhlů pohledu. Pro někoho je to jen papír, pro jiného přirozená součást života. Někdo se manželstvím cítí být lapený jako pták do sítě, pro někoho je to zlatá klec, někdo si říká, že je lepší vrabec v hrsti nežli holub na střeše. Některé páry cukrují jako hrdličky, jiné si spokojeně cvrlikají a společně pečují o své hnízdo.
Když vstupujete do stavu manželského, nedostanete společně s prstýnkem podrobný návod na spokojené manželství. Příbuzní a přátelé vám zcela zdarma dají spoustu rad, ale rozhodnutí, která je dobrá a která ne, je zcela na vás. A dobré manželství není samozřejmost.“

Jarní burza dětského oblečení
Burza proběhne ve dnech 9.–11. 3. v sokolovně, Drbalova 274, Tišnov. Formulář pro prodej a podrobné informace si stáhnete od pátku 7. 2. na www.studanka-tisnov.cz. Přijímáme jen 140 formulářů pro prodej. Vítáme pomoc dobrovolníků na burze!

Letní příměstské tábory ve Studánce
I letos připravujeme v RC Studánka letní příměstské tábory pro předškolní děti od 4 do 6 let. Termíny táborů a jejich zaměření zveřejníme na webu RC Studánka a v příštích TN. Přihlašování bude probíhat elektronicky a bude spuštěno v úterý 17. 3.

Radka Štěpanovská, koordinátorka centra, a Zuzana Kurdiovská, členka spolku

Další článek:
Předchozí článek: