Aktuality z Inspira

Aktuality z Inspira

Zatímco se děti navštěvující Inspiro oddávají zimním radovánkám, náš pracovní tým v Inspiru se již s plným nasazením věnuje přípravě jarních a letních táborů. Pro děti chystáme jednak příměstské tábory nabízející širokou škálu zajímavých témat a pak také tábory pobytové. Rozhodně bude z čeho vybírat a děti budou mít o prázdninách o zábavu postaráno.

Nabídka příměstských táborů
Příměstské tábory jsou jednou z hlavních aktivit, které Inspiro nabízí. Jedná se o tábory realizované v areálu Inspira. Jeden táborový turnus trvá pět dnů (pondělí až pátek). Děti se scházejí ráno a do odpoledních hodin mohou v Inspiru prožít pestrý program sestavený ze sportovních aktivit, výtvarných činností, výletů a jiné zábavy související s konkrétním tématem tábora. Naším cílem je, aby se dítě na příměstském táboře cítilo dobře, bylo v bezpečném prostředí a rádo se k nám vracelo. Na rozdíl od pobytových táborů se děti odpoledne vracejí domů a tam přespávají.

Jarní příměstský tábor
Pro žáky 1. stupně základních škol nabízíme o jarních prázdninách příměstský tábor s tématem dobytí legendární pevnosti Boyard. Děti se můžou těšit na napínavý program plný úkolů k získávání ztracených klíčů.
Termín: 17.–21. 2. 2020 od 8.00 do 16.00
Cena: 1 200 Kč (zahrnuje program, oběd, materiál)
Informace a přihlášky: dklub@svcinspiro.cz

Letní příměstské tábory
Na léto 2020 připravujeme příměstské tábory pro děti prvního i druhého stupně základních škol a máme potvrzeny tyto termíny:
1.–3. 7. Výtvarně-textilní (1.–5. tř.)
7.–10. 7. Vědecký (3.–6. tř.)
13.–17. 7. Literárně výtvarný (5.–9. tř.)
13.–17. 7. Přírodovědný (1.–5. tř.)
20.–24. 7. Odhal tajemství památek (2.–9. tř.)
20.–24. 7. Cestovatelský (1.–5. tř.)
3.–7. 8. Cesta do pravěku – hlína je základ (2.–6. tř.)
Nabídka dále zahrnuje příměstský tábor Mineralogický, Taneční, Kutilsko-modelářský, Sportovní, Mažoretkový, Zlatá hokejka, Sportovně-bowlingový, Plavecký kemp, u kterých bude termín upřesněn později.
Pro aktuální informace sledujte naše webové stránky www.svcinspiro.cz a Facebook.
Přihlašování na příměstské tábory bude zahájeno v pondělí 10. února 2020.

Pobytové tábory
Léto plné dobrodružství a zážitků „off-line“ slibuje nabídka táborů a akcí organizovaných v přírodě, s pobytem v chatkách nebo pod stanem, s možností odpočinku od ruchu civilizace.

Přírodovědný tábor Prospektoři
Pro děti 10–15 let připravujeme týden prožitý v přírodě s objevováním krásy nové lokality. Termín, lokalita a cena budou upřesněny.

Inspirující Vltava
Chcete si zkusit sjet řeku a sami si netroufáte? Nabízíme vám tradiční Inspirácké několikadenní vodácké putování s výukou jízdy na kánoích. Sjíždění řeky Vltavy je vhodné pro rodiče s dětmi školního věku i samotné dospělé. Vše je přizpůsobeno začátečníkům tak, aby to zvládli.
Jedeme od 14. do 19. 6. 2020. V tuto dobu je na vodě i v kempech nejméně lidí. Veškeré vodácké vybavení vám zajistíme. Po Vltavě poplujeme v plastových nebo gumových kánoích pro dva. Spát budeme ve vodáckých tábořištích ve stanech, které vám společně s vašimi ostatními věcmi bude převážet auto z kempu do kempu, popřípadě si můžete rezervovat chatky v kempech. Naše putování po Vltavě zahájíme ve Vyšším Brodě a další dny proplujeme doslova perlami naší historie přes Rožmberk, Český Krumlov, Zlatou Korunu, Dívčí kámen až do Boršova, celkem asi 70 km.

Vranice – Na Palubu!
Hledáme odvážné námořníky do posádky lodi, která se vydá hledat bájný poklad kapitána Jonnyho zvaného „Krvavá Paluba“. Vyplouváme od 18. 7. do 1. 8. 2020 z přístavu ve Vranicích (pobřeží u Toulovcových maštalí). Kajuty pro dva námořníky jsou dřevěné s plátěnou střechou. Lodní kuchař vaří pětkrát denně. Bližší informace: http://www.svcinspiro. cz/tabory

Zážitkový tábor – Horky
Na závěrečnou fázi prázdnin chystáme pro děti ve věku od 13 do 17 let zbrusu nový zážitkový tábor v blízkosti Ledče nad Sázavou. Děti se mohou těšit na pěknou přírodu, spaní ve stanech s podsadou, nové i staré kamarády a celotáborovou hru, vše pod vedením zkušených vedoucích. Termín a cena budou upřesněny. Pro aktuální informace ohledně příměstských a pobytových táborů sledujte naše webové stránky https://www.svcinspiro.cz/a Facebook.

V Inspiru pečujeme nejen o volný čas dětí, ale nabízíme zajímavou náplň volného času i pro ostatní veřejnost. Tímto zveme na jedinečnou přednášku všechny děti i dospěláky, které zajímá následující otázka: Proč nemají ptáci rádi přírodu? Proč se stěhují do měst?
Přednáška prof. RNDr. Tomáše Grima, Ph.D. – opět na Inspiru! 12. 3. 2020 od 18.00, klubovna Inspira, vstup zdarma.
Město je spěch a stres, hluk i znečištění. Před tím vším my lidé prcháme do přírody. Pročpak ale mnozí opeřenci putují směrem právě opačným?  Některé ptačí druhy se dokonce přírodě vyhýbají úplně a lpějí na čistě městském životě! Proč to dělají? A jak se extrémním městským podmínkám přizpůsobují?

Rezervace míst na reditelka@svcinspiro.cz.

tým pedagogů

Další článek:
Předchozí článek: