MěKS Tišnov: Kulturní akce únor

MěKS Tišnov: Kulturní akce únor

Předprodejová místa pro koncerty:
TIC Tišnov (náměstí Míru 120 – vchod z náměstí Komenského) Předprodej vstupenek je ukončen vždy 1 den před koncertem.

Ludmila Kubíčková duo
středa 20. února, 19.30, velký sál MěKS Tišnov
Talentovaná mladá hornistka ověnčená rozličnými hudebními cenami, hrála také v orchestru opery Národního divadla v Brně, od roku 2015 je členkou Slovenské filharmonie v Bratislavě. Do Tišnova přijede s klavírním doprovodem Zuzany Valentové. Vstupné: dospělí 160 Kč / ZTP, senioři 120 Kč, studenti a děti do 12 let zdarma

Cervantes, Lasica, Satinský, Strnisko: Don Quijote
čtvrtek 21. a pátek 22. února, 19.00, Kino Svratka
Dosud neuvedená autorská variace dvojice L+S na proslulou klasickou látku v nové úpravě a nastudování. Původní předloha byla obohacena o neznámé dialogy Júlia Satinského
na quijotovské téma, písňové texty Milana Lasici a Tomáše Janovice a herecké improvizace obou představitelů hlavních rolí. V úlohách dvou smutnosměšných hrdinů, Dona Quijota a Sancho Panzy, se představují přední čeští herci Jiří Lábus a Oldřich Kaiser. Touto inscenací v režii Vladimíra Strniska vás zveme do dávného světa rytířských románů, který se kupodivu nápadně podobá světu, v němž žijeme my.
Vstupné na představení 21. 2.: 390 Kč (12. řada a výše), vstupné na představení 22. 2.: 450 Kč (1.–11. řada), 390 Kč (12. řada a výše)
Upozorňujeme, že pro abonenty Divadelního předplatného MěKS je určeno pouze představení ve čtvrtek 21. 2.

PŘI PRAVUJEME
Trhová slavnost – masopustní veselí
sobota 2. března, 15.00
Masopustní trhová slavnost s tradičním průvodem masek plná veselí, zvyků, zabíjačkových dobrot a tanečků. Sraz jako obvykle v ulici Králova v Tišnově v 15.00 hodin (před hlavním vchodem CSS). Trasa průvodu masek z ulice Králova na Květnici povede městem k faře (15.25) se zastavením na radnici (15.40) a konečnou zastávkou na tržišti zahrady MěKS, kde se můžete najíst a napít, co hrdlo ráčí!! Srdečně jsou zvány nejen všechny masky!

Guarneri Trio Prague
středa 6. března, 19.30, velký sál MěKS
Guarneri Trio Prague patří od svého založení v roce 1986 ke špičkovým klavírním triím klasického charakteru. Již první pozoruhodné úspěchy zajistily triu nejvyšší pozornost mezinárodního hudebního tisku, který ho řadí k předním komorním hudebním souborům právě pro prvotřídní souhru, mimořádnou zvukovou kvalitu a vysokou technickou virtuozitu.

 

Změna programu a míst konání všech kulturních akcí vyhrazena.

Další článek:
Předchozí článek: