CSS Tišnov: Senioři se podíva jí do Macochy a čeká je i maškarní bál

CSS Tišnov: Senioři se podíva jí do Macochy a čeká je i maškarní bál

Poslechový pořad Písničky ze starých časů
Centrum sociálních služeb Tišnov a deTOX pokračují další sezónou cyklu poslechových pořadů Ze starých časů, které připravuje a komentuje pan Ing. Václav Seyfert.
Přijďte se zaposlouchat i v roce 2019, a to:
středa 13. února – Andělská hitparáda
středa 13. března – Sportovní odpoledne
středa 10. dubna – Zvoní…
středa 22. května – Zvláštní zoologická zahrada
Sejdeme se v knihovně CSS Tišnov, začátek vždy v 15 hodin. Vstupné dobrovolné.

Pravidelné aktivity
Cvičení: pondělí, středa, pátek 8–9 hodin
Harmonizační cvičení: středa 15.30–16.30 hodin
Procvičování paměti: úterý 8.30–9.30 hodin, od 9.30 zpívání
Procházky: čtvrtek od 13 hodin (v případě, že není jiná akce či výlet)
Tvořivé dílny: pátek 13–15 hodin
Knihovna: pondělí, pátek 10–12 hodin.
Všechny činnosti jsou určeny pro seniory z Tišnova a okolí (nejen z DPS).

Termíny plavání ve Wellness Kuřim
Únor 6. 2. 2019 (první středa v měsíci)
20. 2. 2019 (třetí středa v měsíci)
Březen 6. 3. 2019 (první středa v měsíci)
20. 3. 2019 (třetí středa v měsíci)
Duben 3. 4. 2019 (první středa v měsíci)
17. 4. 2019 (třetí středa v měsíci)
Květen 1. 5. 2019 (první středa v měsíci)
15. 5. 2019 (třetí středa v měsíci)
Odjezd od Podhorácké restaurace je v 11.45 hodin. Doprava a vstupné: 110 Kč. Přihlašování a bližší informace: Ing. Petra Tomšíková, mob. 730 193 325, Marta Špirková, mob. 773 590 274 nebo osobně v knihovně CSS Tišnov, Králova 1742. V případě nízkého počtu účastníků se v daném termínu nepojede.

Výstava obrazů od výtvarníků z Tišnova a okolí
Centrum sociálních služeb Tišnov vás zve na výstavu obrazů na téma „Krajina Tišnovska a Vysočiny“. Výstavu můžete zhlédnout od 14. ledna do 1. února ve všední dny (po–pá 7.30–15.30 hodin) v prostorách u jídelny CSS Tišnov, které budou otevřeny kulturní pracovnicí Ing. Petrou Tomšíkovou nebo paní Martou Špirkovou po osobní nebo telefonické domluvě (knihovna CSS Tišnov, mob. 730 193 325). Vstupné dobrovolné.

Hrady, hrádky, tvrze, přednáška badatele Jiřího Vymětalíka
Zveme Vás na přednášku badatele Jiřího Vymětalíka ve čtvrtek 24. 1. ve 14 hodin v knihovně CSS Tišnov na téma Hrady, hrádky, tvrze, města i městečka. Uslyšíme o zaniklých i dochovaných hradech, tvrzích a jiných panských sídlech Blanenska, Brněnska, Tišnovska od středověku po dnešek. Z našeho okolí bude zmíněn například nejmenší hrad na Moravě Trmačov, dále Osiky, Střemchov nebo zámek Lomnice. Vstupné dobrovolné.

Zájezd do vily Tugendhat v Brně
Centrum sociálních služeb Tišnov zve na zájezd do vily Tugendhat v Brně ve čtvrtek 14. 2. (odjezd autobusu od Podhorácké restaurace v 8.45 hodin) a pro velký zájem i v úterý 5. 3. (odjezd autobusu od Podhorácké restaurace v 11.45 hodin). Délka prohlídky cca 90 minut. Využijte jedinečné možnosti navštívit tento architektonický skvost. Při zpáteční cestě je plánována zastávka v restauraci na oběd (večeři). Cena 370 Kč (vstupenka + doprava). Přihlašování a bližší informace: kulturní pracovnice Ing. Petra Tomšíková, mob. 730 193 325. Počet možných účastníků je omezen na max. 15. (Na tuto akci se pojede při přihlášení min. 13 osob.)

Maškarní puntíkovaná zábava
Zveme na maškarní zábavu plnou puntíků, která se uskuteční ve čtvrtek 28. 2. ve 14.00 hodin v jídelně DPS Králova, k tanci a poslechu zahrají manželé Maškovi.
Máte doma puntíkované šaty ještě z tanečních? Šátek na krk, přesně stejný, jako měl Ferda Mravenec? Halenku samé kolečko? Vytáhněte tyto kousky ze skříně a přijďte se v nich pobavit na maškarní zábavu. Vítány jsou i jiné masky. Občerstvení zajištěno.
Vstupné dobrovolné.
Upozorňujeme účastníky, že akce bude fotografována. Vybrané snímky budou zveřejněny na webových stránkách Centra sociálních služeb Tišnov v části Fotogalerie, případně v Tišnovských novinách nebo v novinách Tišnovsko-Kuřimsko.

MDŽ – slavnostní koncert
Zveme Vás na koncert na oslavu Mezinárodního dne žen, který se koná ve čtvrtek 7. 3. ve 14.00 hodin v jídelně DPS Králova.
Účinkují: František Kratochvíl – klavír, Věra Bakalová – alt, recitace, Marie Sedláčková – soprán, Eva Škodová – housle.
Vstupné dobrovolné.
Upozorňujeme účastníky, že akce bude fotografována. Vybrané snímky budou zveřejněny na webových stránkách Centra sociálních služeb Tišnov v části Fotogalerie, případně v Tišnovských novinách nebo v novinách Tišnovsko-Kuřimsko.

RODOKMEN aneb „Znáte svůj rod a svoje předky?“
Zajímá Vás, jak se o svých předcích dozvědět, kde a jak začít, kde hledat a co všechno k tomu budete potřebovat? Pokud ano, dozvíte se to na přednášce Ing. Jana Kosa ve čtvrtek 21. 3. od 14.00 hodin v knihovně DPS Králova. Vstupné dobrovolné.

Zájezd do Punkevní jeskyně Moravského krasu
CSS Tišnov vás zve na zájezd do Punkevních jeskyní Moravského krasu ve čtvrtek 4. dubna. Odjezd autobusu od Podhorácké restaurace v 8.30 hodin. Cena 490 Kč. V ceně zájezdu je doprava, vstupenka do jeskyní, silniční vláček a lanová dráha. Silničním vláčkem se příjemně přesuneme až před vchod Punkevní jeskyně. Uvnitř budeme procházet mohutnými dómy a chodbami s krápníkovou výzdobou, tzv. suchou částí jeskyně, na dno propasti Macochy. Po prohlídce Macochy bude následovat projížďka na motorových člunech po podzemní říčce Punkvě. Součástí plavby bude krátká prohlídka Masarykova dómu, nejkrásnější prostory Punkevních jeskyní. Doba prohlídky: cca 60 minut, délka trasy: 800 metrů, délka vodní plavby: 450 metrů.
Nebude chybět jízda lanovou dráhou, která vede od Punkevních jeskyní na Horní můstek propasti Macochy. Zpět k autobusu (parkoviště Skalní mlýn) se svezeme opět silničním vláčkem. Při zpáteční cestě je plánována zastávka v restauraci na oběd. Předpokládaný návrat v cca 15.30 hodin. Přihlašování a bližší informace: kulturní pracovnice Ing. Petra Tomšíková, mob. 730 193 325. Počet možných účastníků je omezen na max. 25. (Na tuto akci se pojede při přihlášení min. 15 osob.)

Velikonoční výstava
Centrum sociálních služeb Tišnov vás zve na velikonoční výstavu, která se koná v úterý 16. dubna od 9.00 do 16.00 hodin v prostorách DPS Králova. Vstupné dobrovolné.

Velikonoce na zámku Lysice
Centrum sociálních služeb Tišnov vás zve ve čtvrtek 18. 4. na zájezd do zámku Lysice, ve kterém se uskuteční tradiční výstava „Jaro na zámku“, díky které zámecké komnaty a sály
doslova rozkvetou velkým velikonočním a jarním květinovým aranžmá. V předzámčí zámku čeká pro zájemce zámecká kavárna a k individuální prohlídce i zámecká zahrada.
Odjezd autobusu od Podhorácké restaurace je v 9.00 hodin. Cena 270 Kč (doprava + vstup do zámku + výstava). Předpokládaný návrat do 15.00 hodin.
Přihlašování a bližší informace: kulturní pracovnice Ing. Petra Tomšíková, mob. 730 193 325.

Flora Olomouc 2019, jarní etapa
40. ročník mezinárodní květinové a zahradnické výstavy Centrum sociálních služeb Tišnov vás zve na zájezd proslulé květinové výstavy Flora Olomouc, a to ve čtvrtek 25. 4. Odjezd
autobusu od Podhorácké restaurace je v 8.00 hodin. Cena: 230 Kč (cena za dopravu). Vstup si hradí každý sám na místě (dospělí: 150 Kč, důchodci: 80 Kč, ZTP a ZTP/P: 60 Kč).
Výstavu doplní vyhledávané jarní zahradnické trhy s pestrou nabídkou květin, rostlinného materiálu, zahradnických pomůcek a hobby potřeb, dále veletrh zahradní mechanizace. Při zpáteční cestě je plánována zastávka na pozdní oběd (večeři). Předpokládaný návrat do 18.00 hodin.
Přihlašování a bližší informace: kulturní pracovnice Ing. Petra Tomšíková, mob. 730 193 325.

Jeskyně Blanických rytířů
Centrum sociálních služeb Tišnov vás zve ve čtvrtek 9. 5. na zájezd do Rudky u Kunštátu, kde navštívíme dílo rodáka z nedalekého Bořitova, Stanislava Rolínka „Jeskyně Blanických rytířů“, které je unikátní, inspirované českou historií. Odjezd autobusu od Podhorácké restaurace je v 9.00 hodin.
Cena 220 Kč. V ceně zájezdu je doprava, vstupenka do jeskyní a na rozhlednu, zahrada smyslů – hmatová stezka. Po prohlídce jeskyně, rozhledny a zahrady smyslů je plánován oběd v restauraci v bezprostřední blízkosti areálu. Předpokládaný návrat v cca 15.00 hodin. Přihlašování a bližší informace: kulturní pracovnice Ing. Petra
Tomšíková, mob. 730 193 325.

 

Jana Wildová

ilustrační foto

Další článek:
Předchozí článek: