Dámská móda za první republiky: Nová výstava v Muzeu města Tišnova

Dámská móda za první republiky: Nová výstava v Muzeu města Tišnova

Dámská móda za první republiky je k vidění ve formě interaktivní výstavy v Muzeu města Tišnova až do neděle 10. června 2018. Ve čtvrtek 10. května ji doprovodí workshop „Šicí dílna“ a v neděli 27. května „Poklady první republiky“, módní přehlídka s přednáškou Marie Pávkové, soukromé sběratelky dobové módy a doplňků.

Výstava „Dámská móda za první republiky“ přibližuje dámskou módu meziválečného období se zaměřením na regiony Brno a Tišnov. Zahrnuje originální dobové modely, které zapůjčila Moravská galerie v Brně a soukromí sběratelé. Jsou zde oděvy k dennímu nošení, večerní šaty, sportovní oblečení, klobouky, kabelky…

První část s názvem „Zlatá dvacátá a nové jazzové tance“ prezentuje typické krátké rovné šaty charlestonky. Druhá část „Moderní žena“ ukazuje praktické, pracovní a sportovní oblečení. Třetí část s názvem „Návrat ženskosti – 30. léta“ představuje dlouhé večerní toalety. Expozice rovněž připomíná hlavní tišnovské a brněnské salony či obchody s oděvy. Nechybí ani modely z vyhlášeného módního salonu Hanna Podolská Praha. Pro zájemce je připraven stylový fotokoutek.

Výstava „Dámská móda za první republiky“ byla zahájena v sobotu 14. dubna vernisáží za doprovodu swingové hudby. Elegance a styl 20. a 30. let stále inspirují! Přijďte se také podívat. Otevírací doba muzea: středa až neděle od 10.00 do 17.00.

Mgr. Blanka Křížová, vedoucí Muzea města Tišnova

Foto: Michal Beneš

Další článek:
Předchozí článek: