AKCE MĚSTSKÉ KNIHOVNY TIŠNOV

AKCE MĚSTSKÉ KNIHOVNY TIŠNOV

Oddělení pro dospělé čtenáře

 

RANDE NASLEPO S KNIHOU

  1. až 30. května

Byli jste už někdy na schůzce naslepo? Co si vzít na sebe? Jak se chovat? Nemáte odvahu? Vyzkoušejte si rande naslepo s knihou! V měsíci květnu pro Vás budou připraveni partneři/partnerky na schůzku. Možná budete velice mile překvapeni o kvalitách Vašeho „partnera“, možná se schůzka nevyvede podle Vašich představ. Pokud nebudete spokojeni, „partner“ Vás nenadchne, můžete jej kdykoliv a bez výčitek vrátit. „Partnera“ půjčujeme na jeden měsíc.

Knihy budou zabaleny v neprůhledném obalu, až doma po rozbalení zjistíte, koho jste si vybrali. Jako nápověda Vám poslouží barevná srdce. Červená zaujmou spíše ženy, modrá spíše muže, zelená jsou žánrově neutrální a fialová Vás vytrhnou z reality. Přijďte vyzkoušet netradiční schůzku s knihou. Třeba budete mít šťastnou ruku a objevíte dosud nepoznané autory.

A pozor! Letos možná narazíte na knižního partnera, kterého si můžete nechat doma a nemusíte jej vracet. Takový malý dárek od nás.

Těšíme se na Vás a přejeme hodně štěstí.

 

 

Univerzita volného času

LEGENDÁRNÍ EVERGREENY SVĚTOVÉ POPULÁRNÍ HUDBY – přednášky letního semestru UVČ. Jednotlivý vstup 50 Kč*

  1. a 21. května v 16.45

 

KOMUNIKACE – přednášky letního semestru UVČ. Jednotlivý vstup 50 Kč*

  1. a 16. května v 16.45

 

* jednotlivý vstup neplatí pro přihlášené účastníky Univerzity volného času

 

Trénování paměti

ACH, TA MOJE HLAVA!

  1. a 29. května od 9.00 (pokročilí) a 10.30 (začátečníci) – další lekce na rozvoj paměti

 

Cestopisná beseda

Poslední opravdová divočina: sedmý kontinent – Tomáš Grim

  1. května v 18.00

 

Antarktida, Falklandy, Jižní Georgie, Jižní Shetlandy a návdavkem kousek Ohňové země. Na ledový kontinent vstoupilo v celé historii o řád méně lidí, než jich každoročně navštíví Prahu, a podstatně méně, než jich brouzdá různé kouty „divočiny“ jinde po světě. Antarktida je díky mezinárodním úmluvám a přísné kontrole návštěvnosti skutečně posledním velkým kusem divočiny na Zemi. „Mimozemské“ scenérie, velryby, tučňáci a mnohem, mnohem víc…

 

Rok s prožitkem a expresivní terapií 2018

 

HLASOVÝ WORKSHOP a ZPĚVOMAT s RIDINOU AHMEDOVOU A PATRIKEM KEE

  1. května od 9.00

Zpěvomat je „pouliční hudební nástroj znějící na přání kolemjdoucích“, tedy kruh zpívajících a uprostřed kruhu židle – na ty si může sednout kdokoli z chodců. Kdo se takto rozhodne vstoupit do Zpěvomatu, nechá se prostoupit hudbou, která bude vznikat pouze pro něj. Co je smyslem? Zasáhnout živým zpěvem lidi z ulice, mnohdy asi i takové, kteří by se se zpíváním běžně nesetkali nebo by si na to za jiných okolností neudělali čas. A pro zpívající je to příležitost zažít svůj hlas zase v jiném prostředí a v jiných souvislostech. Dost možná to celé přinese nečekané zážitky a zkušenosti.

Zpívající, kteří se rozhodnou stát se součástí zpěvomatu, se můžou těšit na intenzivní den strávený ve zpěvu a v radosti z hudby. Vítaní jsou účastníci, kteří mají základní hudební zkušenost, rozhodující je ale hlavně nadšení a chuť vrhnout se naplno do společné práce.

 

Cena 490 Kč

 

Počet míst je omezen. Vstupenky zakoupíte v Městské knihovně Tišnov vždy v půjčovní době.

 

Pro účastníky hlasového workshopu a Zpěvomatu je připraveno zvýhodněné vstupné 100 Kč na koncert Patrika Kee v pátek 18. května v 19.30.

 

Výstava

TEXTILNÍ KOLÁŽE – Ing. Renata Juračková

Květen až červen

 

Příběhy zašité do textilních koláží. Přijďte se podívat a nechat si povyprávět…

Výstava je přístupná vždy v půjčovní době knihovny.

 

Oddělení pro děti a mládež

 

Pohádkové nocování

(Marie Šikolová, knihovnice dětského oddělení)

 

Noc s Andersenem odstartovala 6. dubna v Městské knihovně Tišnov, tradičně se tak zapojila do 18. ročníku projektu na podporu dětského čtenářství, který každoročně pořádá Klub dětských knihoven SKIP ČR. Akce v letošním roce probíhala v knihovně, přilehlé zahradě a Galerii Josefa Jambora. Zde mohli rodiče zhlédnout výstavu a knihy českých laureátů Ceny Hanse Christiana Andersena – Jiřího Trnky, Květy Pacovské, Petra Síse a chvíli přihlížet začínajícímu programu. Spojení dvou míst nabídlo všem neobvyklou večerní atmosféru a dětem příslib nevšedního zážitku. Snadno je pak jejich fantazie naladila do pohádky, kde na ně čekala kouzla, čáry i dobrodružství. Jako správní hrdinové plnili úkoly, aby vypátrali starou mapu se vzkazem. Na neznámé cestě se setkali s Andersenem a díky mlhové víle mu pomohli najít ztracený poklad. Vzácná chvilka s pohádkářem byla plná otázek, na které rád a trpělivě odpovídal. Během ní byly Adéla Sedláková, Klára Šafaříková a Markéta Ondráčková odměněny krásnými knihami za obrázky, které malovaly, a Michaela Procházková za nejlepší čtenářský kvíz. Děti se nerady loučily, ale přesto se ještě jednou vrátily k úkolům, aby s pohádkovou mapou získaly magický kámen, který je chránil po celou noc až do rána. Za podporu Noci s Andersenem patří velké poděkování Martě Sylvestrové, Radce Kaclerové a Radkovi Procházkovi.

Další článek:
Předchozí článek: