Září v Rodinném centru Studánka

Září v Rodinném centru Studánka

Poděkování
Děkujeme všem, kteří před prázdninami podpořili náš projekt Malovaná Studánka v obchodním domě Tesco v Tišnově. Jeho cílem bylo vymalovat a upravit prostory Rodinného centra Studánka tak, aby byly pro malé i velké návštěvníky inspirativní. Sice jsme nevyhráli a peníze nezískali, ale budeme se i nadále snažit sehnat finanční prostředky a Studánku si hezky upravit.

Podzimní novinky v RC studánka
Kroužky v RC Studánka začínají v pondělí 12. září. Nachystali jsme pro vás několik zajímavých novinek, a to nové pojetí předporodní přípravy, předporodního a poporodního cvičení s fyzioterapeutkou, čtvrtky s jógou, cvičení s kočárky, cvičení pro neklidné děti od 3 do 7 let (Dráčci) a angličtinu pro mírně pokročilé. U ostatních pravidelných aktivit se změnila doba konání. Aktuální týdenní program naleznete na našich stránkách www.studanka-tisnov.cz. Těšíme se na setkání v RC Studánka!

Studánkové narozeniny – slavte s námi!
Přijďte do Studánky a oslavte s námi její 12. narozeniny. Můžete se těšit na interaktivní divadelní představení Svišť Pišť od 16.00 (Divadlo kača a kača), malování na obličej, skákací hrad, tvořivou dílnu pro děti a samozřejmě na narozeninový dort. Předáme také Řád dětského úsměvu – společnost přátelská rodině.

Kdy: v pátek 9. září od 15.30 do 18.30
Kde: RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov

Uvedená aktivita je součástí projektu „Kulturní akce pro rodiny s dětmi“ a je realizována za finanční podpory města Tišnova.

Tvoření LUKA v RC Studánka – Cestovatelský deník
Přijďte si vyrobit originální minialbum – cestovatelský deník s pomocí vlastních fotografií. Pokud milujete práci s papírem, můžete si v kurzu s Lucií Dospíšilovou vytvořit jedinečnou památku na prázdniny nebo dovolenou. Kurz je časově náročný, zabere cca čtyři hodiny. V ceně je veškerý materiál. Účastníci by si měli donést pár vlastních fotografií.

Kdy: v pátek 23. září od 17.00 do 21.00
Kde: v RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov
Cena: 500 Kč za osobu. Informace a rezervace e-mailem na lucie.dospisilova@seznam.cz
Aktivity pro těhotné v nové podobě

Kurz předporodní přípravy s novou lektorkou
V pondělí 12. září začíná nový kurz předporodní přípravy s certifikovanou dulou a laktační poradkyní Martinou Blahovou. Kurz se skládá ze tří setkání, v nichž se budeme věnovat těhotenství, přípravě na porod, výběru porodnice, porodnímu plánu, průběhu porodu, bondingu, šestinedělí, kojení a péči o novorozence. Vaše otázky jsou v kurzu vítány.

Kdy: v pondělí 12. září, 19. září a 3. října od 18.30 do 20.00
Kde: v herně RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov
Cena: 450 Kč za kurz. Je nutné se nahlásit předem. Informace a rezervace na tel. 777 706 724 nebo emailem studanka.tisnov@gmail.com.
Cvičení pro těhotné s novou lektorkou
V pondělí 12. září začíná také cvičení pro těhotné se zkušenou fyzioterapeutkou Mgr. Petrou Zemanovou. Skupinové cvičení je vhodné pro ženy od ukončeného prvního trimestru fyziologického těhotenství. Cvičební lekce jsou zaměřeny na protažení a posílení důležitých svalových skupin, nácvik správného dýchání, držení těla a na zvýšení kondice důležité k samotnému porodu. Cviky jsou cíleny na prevenci bolestí páteře a poklesu klenby nožní, snížení výskytu otoků a křečových žil, posílení svalů pánevního dna, na nácvik jejich relaxace a nácvik bráničního dýchání (důležitého nejen v první době porodní). Pravidelnou pohybovou aktivitou se též snižuje riziko výskytu těhotenské cukrovky a vysokého krevního tlaku.

Kdy: v pondělí od 17.30 do 18.15, začínáme 12. září
Kde: v tělocvičně RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov
Cena: 600 Kč za osm lekcí. Je nutné se nahlásit předem. Cvičení zahájíme při minimálním počtu pěti osob. Informace a rezervace na tel. 777 706 724 nebo e-mailem studanka.tisnov@gmail.com.

Poporodní aktivity v nové podobě

Cvičení po porodu
Nově začínáme kurz Cvičení po porodu s fyzioterapeutkou Mgr. Petrou Zemanovou. Těhotenství a porod dítěte zanechají změny na pohybovém aparátu každé ženy. Vhodným pohybovým cvičením můžeme napomoci poporodnímu hojení, podpořit laktaci, posílit oslabené svaly i vrátit zpět fyzickou kondici. Skupinové cvičení je vhodné pro ženy kdykoli od gynekologické prohlídky v šestinedělí za předpokladu fyziologického hojení. Cviky jsou cíleny především na posílení svalů pánevního dna (léčba případné močové inkontinence), břišních svalů (správná aktivace je nutná pro úpravu břišní diastázy), prsních svalů, hýžďových svalů a hlubokých stabilizačních svalů páteře. Pohybová aktivita je přiměřená, nicméně dostatečná k podpoře redukce nadbytečných poporodních kil, směřuje ke zvýšení kondice a psychické pohody maminek.

Kdy: v pondělí od 18.30 do 19.15, začínáme 12. září
Kde: v tělocvičně RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov
Cena: 600 Kč za osm lekcí. Je nutné se nahlásit předem. Cvičení zahájíme při minimálním počtu pěti osob. Informace a rezervace na tel. 777 706 724 nebo e-mailem studanka.tisnov@gmail.com.

Cvičení s kočárky
Cvičení je určeno pro maminky, které si chtějí na čerstvém vzduchu protáhnout celé tělo a po porodu se dostat zpět do formy. Jedná se o sportovní chůzi s důrazem na správné dýchání a držení těla. Budeme se věnovat posilování hlavních svalových skupin – ruce, nohy, bříško a zadeček. Cvičení vede Mgr. Tereza Skřepková.

Kdy: v pondělí od 10.00 do 11.00, začínáme 12. září
Kde: sraz na parkovišti u nového hřbitova
Informace a rezervace na tel. 777 706 724 nebo e-mailem studanka.tisnov@gmail.com.
Jógové čtvrtky v RC Studánka – novinka
Čtvrtky jsou v RC Studánka zasvěceny józe. Vybírat můžete z následující nabídky. Podrobné informace ke kurzům a lektorkám naleznete na www.studanka-tisnov.cz.
Jóga s Janou Koudelovou – čtvrtek od 11.00 do 12.00
Jóga pro rodiče s dětmi do dvou let s Andreou Škrobákovou – čtvrtek od 14.50 do 15.50
Dětská jóga s Andreou Škrobákovou – čtvrtek od 16.00 do 16.50
Powerjóga pro začátečníky s Andreou Škrobákovou – čtvrtek od 17.00 do 18.00
Logopedie v RC Studánka
Váháte, zda řečový vývoj vašeho dítěte probíhá v normě, nebo potřebujete řešit konkrétní problém? Zkušená logopedka Mgr. Miroslava Vyplašilová vám pomůže s diagnostikou i nápravou nesprávné výslovnosti. Pro rodiče s dítětem je vyhrazeno půl hodiny individuální péče, během níž dochází k nácviku jednotlivých hlásek. Setkání mohou být přítomni i sourozenci, pro které je k dispozici koutek na hraní. Péče je hrazena rodiči.

Kdy: každou druhou středu v měsíci mezi 16.00 až 19.00, začínáme v září
Kde: v RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov
Informace a rezervace na m.vyplasilova@email.cz nebo tel. 607 193 500.

ZDRAVÁ A KRÁSNÁ – cvičení pro ženy s hlídáním dětí
Zveme všechny ženy na kurz cvičení se zkušenou fyzioterapeutkou Jaroslavou Jeřábkovou. Pozornost bude věnována zejména správnému držení těla. V deseti lekcích se zájemkyně naučí cviky na posílení břišních a zádových svalů a svalů pánevního dna, které zejména po porodu ochabnou. Cílem je nejen protáhnout tělo, ale naučit ženy správně cvičit a předcházet tak bolestem šíjových svalů a beder.

Kdy: v úterý od 10.30 do 11.15, začínáme 4. října
Kde: tělocvična RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov
Cena: 600 Kč za deset lekcí. Je nutné se nahlásit předem. Kurz proběhne při minimální účasti šesti osob. Informace a rezervace na tel. 777 706 721 nebo e-mailem studanka.tisnov@gmail.com. V případě zájmu zajistíme hlídání dětí.

Dráčci
Od října připravujeme hodinu her a cvičení pro rodiče s dětmi ve věku 4 až 7 let, které jsou neklidné nebo nesoustředěné (zejména pro rodiče s dětmi s ADHD). Program se zaměřuje na pozitivní ovlivňování psychomotorického vývoje dítěte. Je naplněn aktivitami na posílení hrubé a jemné motoriky, paměti, pozornosti, spolupráce a vztahu mezi rodičem a dítětem. Program vede psycholožka Mgr. Soňa Kappelová.

Podzimní burza dětského oblečení
Opět připravujeme podzimní burzu dětského oblečení, kde můžete prodat a nakoupit podzimní a zimní oblečení, obuv, hračky a další dětské potřeby pro děti od 0 do 15 let.

Výkup: 10. října od 10 do 17 hodin (pondělí)
Prodej: 11. října od 9 do 17 hodin (úterý)
Výdej: 12. října od 13 do 17 hodin (středa)

Kde: v sokolovně, Drbalova 274, Tišnov
Poplatek pro prodávající za účast na burze je 12 % z prodaného (min. 50 Kč za každý formulář).

Formulář na burzu a podrobné informace si stáhnete od 10. září na www.studanka-tisnov.cz. Vyplněný formulář v Excelu zašlete jako přílohu na e-mail studanka.burza@gmail.com do pátku 30. září do 15 hodin! Pozor: příjem formulářů ukončíme dříve, pokud se naplní kapacita. Přijímáme jen 140 formulářů pro prodej. Nenechávejte proto odeslání formuláře na poslední chvíli, případně si ověřte volnou kapacitu.

V rámci burzy bude probíhat charitní šatník, kam můžete darovat nepotřebné (či neprodané) věci (oblečení, obuv nebo doplňky, hračky, lůžkoviny apod.), které pomohou například lidem bez domova nebo matkám a dětem v azylových domech.

Vítáme pomoc dobrovolníků na burze! V případě zájmu nás kontaktujte na tel. 777 706 721 nebo na studanka.tisnov@gmail.com.

www.studanka-tisnov.cz
www.facebook.com/StudankaTisnov

Radka Štěpanovská, koordinátorka
Foto: archiv RC Studánka

Inzerce




Další článek:
Předchozí článek: