Fortika opět na cestách!

Fortika opět na cestách!

Každým rokem jezdí studenti SOŠ Fortika do Francie, letos tomu nebylo jinak.
Ve středu 15. června v odpoledních hodinách začalo naše veliké cestování přes Rakousko a Itálii. Cesta byla velice dlouhá a únavná, ale díky naší paní učitelce Jankové, která nám ji zpříjemňovala svými znalostmi, jsme se opravdu nenudili. V autobuse jsme si dokonce zazpívali známou francouzskou píseň Marjolaine.
V ranních hodinách jsme dorazili do Monaka, byli jsme ohromeni krásou a kouzlem tohoto místa. Jako první jsme spatřili casino a také jsme nahlédli do katedrály Notre Dame Immaculée. Z celého Monaka nás nejvíce nadchlo oceánografické muzeum, kde jsme si dokonce mohli sáhnout na žraloka, poté následovalo koupání v moři. Při cestě na hotel nás zbrzdil „bušónek“, jak by řekla paní učitelka Janková.
Kolem osmé hodiny ranní jsme zavítali do Grand Canyonu du Verdon, kde jsme se kochali nedotčenou krajinou, ze které jsme sjeli k jezeru Svatého Kříže. Zapůjčili jsme si zde šlapadla, kde jsme se „empatizovali“ s přírodou. Zpestřením tohoto dne bylo zjištění, že je autobus nepojízdný, naštěstí pro nás byla sehnána náhradní doprava.
Poslední den jsme strávili v městě Nice, kde se odehrávalo EURO 2016. Atmosféra v ulicích byla nepopsatelná. Zpěv a tanec tomuto městu opravdu nechyběly. Zamířili jsme na kopec Chateau, kde se nám dostalo úchvatných výhledů na Azurové pobřeží. Seznámili jsme se s cizinci a poznávali jinou kulturu. Večer 19. června jsme odjížděli plní zážitků do České republiky.

Tereza Vaščáková
Foto: Kristýna Koudelná

Inzerce




Další článek:
Předchozí článek: