Rybáři, pozor!

Rybáři, pozor!

Ať vám neutečou nejvýznamnější závody na Svratce. I letos proběhne klání muškařů, a to již 45. mezinárodní muškařské závody – Svratecký pstruh a Svratecký lipan, konané ve dnech 9. až 11. září. Budou opět součástí Rybářských slavností organizovaných Městským kulturním střediskem Tišnov.
O druhém zářijovém víkendu se sejdou účastníci závodů v rekreačním středisku na Prudké, kde v pátek ve 20.00 hod. proběhne slavnostní zahájení. Přihlášeno je dvacet čtyřčlenných družstev a jejich doprovod a tým organizátorů, což je již ke zvládnutí slušná parta. Vlastní závody proběhnou v sobotu 10. září a v neděli 11. září, vždy dopoledne a odpoledne v úseku od jezu v Doubravníku až pod obec Borač na řece Svratce. Bude to cvrkot.
Již v předstihu je vytyčena závodní trať obsahující dva sektory – A a B, na kterých bude vždy soutěžit dvacet závodníků a zbývajících dvacet jim bude dělat rozhodčí. Tím je dána maximální objektivita, neboť jsou si vzájemně soupeři. Vše proběhne podle závodního řádu pro rok 2016.
Letos se ryby nebudou měřit, přeměří se jen největší úlovky, čímž se opět dostáváme o kousek dopředu v zacházení s ulovenou rybou. Ta se pouze podebere, uvolní se háček bez protihrotu a ryba se nezraněná šetrně pustí zpět do svého živlu. Vyhrává ten rybář nebo družstvo, které má nachytáno nejvíce ryb.
Po sečtení a vyhodnocení celého závodu komisí rozhodčích se uskuteční slavnostní vyhlášení celkových výsledků a hlavně vítězů historického již 45. ročníku MMZ, a to v rámci Rybářských slavností, v Předklášteří v prostoru u rybníka.
Přijďte se pobavit, užít si překrásné přírody kolem řeky Svratky, zafandit závodníkům a vychutnat si zejména kulturní program v den Rybářských slavností, kde bude i něco na zub. Jak připravené rybí speciality, tak i vhodné pití, neboť ryba chce plavat.
Na tuto nevšední podívanou v překrásném přírodním prostředí vás zvou organizátoři: sekretariát MRS, o. s., odbor LRU muška MRS, o. s., Městské kulturní středisko Tišnov a MO MRS Tišnov.

Jiří Malásek
Foto ilustrační

Inzerce




Další článek:
Předchozí článek: