Výstava fotografií – Vítězslav Janda „Poprvé“

Výstava fotografií – Vítězslav Janda „Poprvé“

Od 1. července můžete v Domově sv. Alžběty na Žernůvce navštívit novou výstavu fotografií, jejichž autorem je mladý a nadějný fotograf Vítězslav Janda. Jedná se o jeho první výstavu, proto ji nazval „Poprvé“.
Vítězslav Janda (*1983) se narodil a žije v Tišnovské Nové Vsi. Fotografii se aktivně věnuje od roku 2009. Nejraději fotí při toulkách přírodou, a to neotřelé pohledy na věci, které nás obklopují. Ty pak zpracovává do čtvercového formátu s výtvarným nádechem. Zajímá se také o dokumentární fotografii a velkou výzvou se pro něj stalo focení portrétů lidí na černobílý film. Klasickému zpracování černobílých filmů v temné komoře se učil pod vedením fotografa Petra Feifera. V současnosti, kromě digitální techniky, s oblibou používá středoformátovou zrcadlovku, historické kinofilmové přístroje i dírkovou komoru.
V posledních letech vybudoval vlastní rámařské studio s možností tisku fotografií a jejich následného zpracování. Oblíbenou částí jeho pracovní náplně jsou zakázkové dekorace interiérů, fotoobrazy a svatební fotografie. Nalezl zde způsob, jak spojit práci se zábavou.
Výstava je přístupná do 31. srpna 2016 denně od 9.00 do 17.00 hodin. Zavítejte k nám na Žernůvku a objevte kouzlo přírody a lidí v barevné i černobílé fotografii. Těšíme se na vaši návštěvu.

Jitka Pařízková
Foto: Vítězslav Janda

Další článek:
Předchozí článek: