Tanec obohacuje a plní srdce radostí

Tanec obohacuje a plní srdce radostí

Tanec je pohyb, který nás obohacuje. Něco jako cesta duše. Lze to tak nazvat? Během tance se vyjadřuje a vyplouvá na povrch celá řada emocí, vlastně se tím odkrývá naše duše. Tanec je prostě zábava a naprosto přirozená součást života v celých dějinách lidstva. Jedná se o přirozený pohyb člověka.
Taneční večer 7. června v Kině Svratka plném diváků, kteří očekávali vystoupení těch nejmenších, opět nezklamal. Každoroční taneční koncerty má tišnovské publikum ve velké oblibě, děti vystoupení nacvičily pod vedením paní učitelky Markéty Chlubné z tanečního souboru ZUŠ Tišnov. Koncert obsahoval osmnáct skladeb, které účinkující předvedli ve dvouhodinovém programu. Vystoupení tančících bylo příjemným zpestřením úterního večera. Poděkování patří nejen žákům, ale především jejich paní učitelce, která je připravila. Děkujeme a těšíme se na další vystoupení v novém školním roce 2016/2017.
Každému rytmu tance je přiřazená jedna složka naší bytosti. Proč je oblíbený? Především proto, že pracuje s celou naší bytostí. Je společenský, zábavný, ale také sexy. Tanec je tedy život a podporuje zdravý životní styl.

Josef Permedla
Foto: Josef Permedla

Další článek:
Předchozí článek: