Atleti končí jarní část sezóny

Atleti končí jarní část sezóny

5. června v Tišnově, Atletický čtyřboj
Hodnocení již dvaadvacátého čtyřboje, který pořádá Atletický klub Tišnov, je v případě neděle 5. června vcelku jednoduché. Závody jsou vydařené, pokud přijde hodně dětí (a bylo jich přesně sto), na hřišti vládne příznivé počasí (bylo příjemné polooblačno a teplo) a pokud mají rychlý průběh a vyhlášení. Letošní čtyřboj se udál přesně v tomto zadání. A to díky sehranosti pořadatelského týmu a musím je vyjmenovat: Naďa Havlíková, Iva Jíchová, Jindra Vrzalová, Eva Tesaříková, Renata Zavadilová, Katarína Hanušová, Marie Vojtová, Maria Spiliarevič, Helena, Karel a Veronika Součkovi, Štěpán Řezníček, Kateřina Smetanová, Daniela Vojtová, Aleš Navrátil, Ivan Ochrymčuk, Alena Mašková, Jan Výleta, Terka Součková, Václav Drhlík, Michaela Jurčáková, Pavel Mašek, Jaroslav Kundrát, Šárka a Tomáš Ondráčkovi, Martin Černý, Marek Lapčík, Katarína Berková, Petra a Martin Seberovi.
Vítězové svých kategorií jsou: Tomáš Juřica, Anna Valášková, Lukáš Čumpelík, Lucie Daněčková, Václav Hanulík, Adéla Dekanová, Luděk Čumpelík, Hana Blažková, Filip Drhlík, Anna Ryšavá. Ostatní umístění, kompletní výsledky včetně bohaté fotogalerie jsou k nahlédnutí na webových stránkách atletického klubu. Tradicí se stalo vyhlašování nejmladších závodníků (letos Oskar Keller a Terezka Minaříková) a zejména tombola s pěti cenami. Poslední a nejlepší cena, obrovský dort, opět nezůstala v Tišnově a odcestovala do Brna s vítězem kategorie předpřípravka II Tomášem Juřicou. Letošní novinkou bylo dobrovolné startovné. Účastníci přispěli částkou 1 937 Kč, která byla poskytnuta spolku Oči dokořán. Děkujeme. Dále děkujeme sponzorům a partnerům závodu a atletického klubu, jimiž jsou město Tišnov, Geodetická kancelář Souček, Vitar s. r. o., ZŠ Tišnov, nám. 28. října, ZŠ Tišnov, Smíškova.

Tišnovští atleti krajskými přeborníky
Starší žactvo bojovalo třemi ligovými koly o postup do moravského finále. V drese AHA Vyškov se objevili hned čtyři Tišnováci a byli oporami svých družstev. V žácích to byl Filip Drhlík a Filip Misař. V žákyních pak Hana Burešová a Adéla Sáblíková. A po třech kolech se dostavil výsledek, který jsme si přáli a který stojí za pozornost. Družstva starších žákyň a starších žáků AHA Vyškov dokázala dotáhnout do úspěšného konce své již v mnoha případech společné letité atletické působení. V silné konkurenci týmů z Jihomoravského kraje obě družstva AHA Vyškov dosáhla na medailová umístění, což znamená i postup do semifinále MČR družstev neboli Mistrovství Moravy a Slezska družstev staršího žactva. Žáci svou soutěž vyhráli, žákyně Vyškova byly třetí. Z výsledků tišnovských borců vybíráme: Filip Drhlík: 60 m za 7,81 s, dálka 508 cm, 150 m za 19,09 s; Filip Misař: 60 m za 8,13 s, výška 150 cm. Hana Burešová: výška 140 cm, dálka 469 cm. Adéla Sáblíková 60 m za 9,18 s, dálka 420 cm.
10. června, Charitativní běh You Dream We Run
Z pátku na sobotu 10. a 11. června se v Blansku běžel charitativní čtyřiadvacetihodinový štafetový běh s názvem You Dream We Run. Výtěžek organizátor akce rozdělil mezi dvanáct vybraných lidí, kteří si tak mohli splnit své sny. Ač je běh ze své podstaty nezávodní, přesto se dvacet čtyři hodin na dráze odehrávaly líté běžecké souboje. Atletický klub AK Tišnov postavil též družstvo a štafetový kolík udržel celých čtyřiadvacet hodin v pohybu. Uběhli jsme 245 kilometrů a obsadili 18. místo. Děkujeme našim běžcům, rodičům a jejich dětem za to, že svou účastí pomohli splnit sen postiženým lidem. Na příští rok se připravíme ještě lépe a zkusíme do týmu zařadit více běžců a uběhnout i více kilometrů. Letos v týmu AK Tišnov nastoupili: Seberovi, Navrátilovi, Maškovi, Ficová, Misařovi, Valovi, Smetanová, Opltová, Vojtová, Ochrymčuk, Kundrát, Černý, Novotný, Burešová, Čermák a Hrubešová.

Martin Sebera
Foto: Iva Jíchová

Další článek:
Předchozí článek: