RC Studánka informuje

RC Studánka informuje

RC Studánka Vás srdečně zve na: 

Oslavu studénkových narozenin.
Kdy: v pátek 4. 9. 2015 od 15.30
Kde: RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov

Na co se můžete těšit? Na pohádku O zlaté rybce (divadlo Netratrdlo od 16.00), balónková zvířátka, tvořivou dílnu pro děti, malování na obličej, narozeninový dort, skákací hrad a hudební vystoupení (od 17.45). Opět předáme Řád dětského úsměvu. Uvedená aktivita je součástí projektu „Kulturní akce pro rodiny s dětmi“. Je realizována za finanční podpory města Tišnova.

Řád dětského úsměvu je ocenění společnostem či organizacím, které jsou přátelské rodinám s dětmi. Každý subjekt je hodnocen podle specifických možností, které ve své oblasti může nabídnout. Platí tato základní kritéria: bezbariérový přístup, vstřícnost rodině, čisté, zdravé a nekuřácké prostředí, ohleduplnost k životnímu prostředí, vstřícnost zaměstnavatelů k zaměstnancům s malými dětmi. Víte o někom, koho v tomto směru ocenit? Formulář „Návrh na ocenění“ a více informací naleznete na našich webových stránkách www. studanka-tisnov.cz. Děkujeme.

Přednášku Co potřebujete vědět o státní sociální podpoře
Chystáte se na mateřskou? Končí Vám rodičovský příspěvek a nevracíte se hned do práce? Nebo jste se ocitli v tíživé životní situaci?

Paní Jitka Malá, referentka agendy státní sociální podpory a nepojistných sociálních dávek Úřadu práce v Tišnově, Vám poradí, jak, kde a o které dávky můžete žádat, jak dlouho a v jaké výši je můžete pobírat. Zeptejte se na to, co Vás zajímá!

Na přednášce se zaměříme zejména na:
– rodičovský příspěvek
– přídavky na dítě
– příspěvek na bydlení
– porodné
– podporu v nezaměstnanosti

Kdy: čtvrtek 17. 9. 2015 v 16.00
Kde: RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov

Zájemce prosíme, aby se nahlásili do 14. 9. 2015 na studanka@atlas.cz, na telefonu 777 706 721 nebo přímo v RC Studánka. V případě zájmu zajistíme hlídání dětí. Cena: 20 Kč za dítě.

Aktivitu Předškoláček
(edukativně stimulační skupinky pro děti a jejich rodiče)

Kdy: ve školním roce 2015/2016, začínáme 23. 9. 2015, každou středu v 15.00 nebo v 16.00
Kde: ZŠ 28. října v Tišnově
Lektorka: psycholožka Hana Pelčáková Kubecová
Kontakt: h.kubecova@seznam.cz, popř. tel. číslo 736 607 320

Cílem této aktivity je seznámit rodiče s přípravou dětí na školní docházku. Důraz je kladen na rozvoj jednotlivých schopností dítěte potřebných pro úspěšné zvládnutí čtení, psaní a počítání, rozvoj myšlení, řeči, soustředění, sociálního zrání, ovládání emočních a volních procesů. Aktivity se účastní rodič společně s dítětem. Otec nebo matka získává inspiraci a dovednosti, jak s dítětem pracovat v domácím prostředí, dále zkušenosti z předškolní přípravy, z kontaktu s ostatními rodiči a ze spolupráce s psychologem. Také vidí svého potomka pracovat a komunikovat ve skupině svých vrstevníků. Dítě si v doprovodu rodiče zvyká na školní prostředí a seznamuje se s těmi, s nimiž půjde do první třídy. Uvedená aktivita zahrnuje možnost využít individuálních psychologických konzultací, díky nimž rodiče mohou přispět k rovnoměrnému vývoji osobnosti a rozvoji sociálních dovedností svých dětí.

Workshop Praktická doporučení pro práci s dítětem s ADHD
– pro rodiče předškolních dětí a žáků prvních tříd

Kdy: sobota 3. 10. 2015 v čase od 9.00 do 13.00
Kde: RC Studánka, Riegrova 318, Tišnov

Workshop je zaměřen na praktická doporučení pro práci s dětmi s ADHD v předškolním a mladším školním věku. V první části workshopu budou představeny základní zásady při práci s dětmi s ADHD doplněné zážitky z dlouholeté praxe lektorky. Rodičům budou doporučeny zajímavé a podnětné pomůcky, které mohou při práci s dětmi s ADHD využívat a zlepšovat tak zábavnou formou jejich dovednosti a schopnosti. V druhé části workshopu bude prostor pro diskuzi a sdílení rad, tipů a zkušeností s prací s hyperaktivními a neklidnými dětmi.

Uvedené aktivity projektu Se Studánkou o krok napřed je podpořena z dotačního programu Rodina a ochrana práv dětí MPSV

Cvičení se Zorou
Zahrnuje různé druhy cvičení s vlastním tělem, zprostředkování pohybu i pro ty, kteří si myslí, že nejsou „sportovně založení“ a nemají zkušenosti s žádným cvičením. Lektorka se věnuje také tomu, jak u pohybu a při sportu „tělo mluví“. Říká, že v pohybu se často ukáže, s čím máme problém a co potřebujeme v životě řešit. V rámci hodiny budou probíhat konzultace.

Kdy: každé pondělí od 18.00 do 19.00, začínáme 14. 9. 2015
Kde: tělocvična RC Studánka, Riegrova 318
Cena: 50 Kč

Lektorka: Zora Svobodová (absolventka VŠ v Brně, obor tělesná výchova a zeměpis, 16 let hráčka basketbalu, nyní pracuje jako odborná asistentka na Fakultě sportovních studií
– učí vysokoškoláky různé pohybové aktivity
– tanec, zumbu, zdravotní tělocvik, SM systém (jedinečná rehabilitační metoda dr. Smíška zaměřená na bolest v zádech), lyžování, squash, badminton, basketbal a další.

Hlavním sponzorem webové verze pro Září 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: