Studenti tišnovského gymnázia navštívili Moldavu nad Bodvou

Studenti tišnovského gymnázia navštívili Moldavu nad Bodvou

Studenti gymnázia v Tišnově se v prvním prázdninovém týdnu účastnili projektu Art Without Borders – Umění bez hranic, který organizovalo gymnázium z Moldavy nad Bodvou, partnerského města Tišnova. Projekt byl financován z větší části visegrádskou čtyřkou, na dopravu studentům přispělo město Tišnov a jejich rodiče. Výsledkem projektu bude kalendář výtvarných prací studentů.

Z každé školy jich bylo dvanáct, jako je měsíců v roce. Byli rozděleni do skupin po čtyřech, po jednom ze zúčastněných zemí České republiky, Polska, Maďarska a Slovenské republiky. Každá čtveřice si vybrala jednu z nabízených technik, například malbu, batiku, koláž, sochařství nebo kresbu tužkou, a zvolila si nosná témata pro svoje výtvory, stejná pro danou skupinu. Inspiraci hledali studenti na svých výletech po okolí – Košice, Jasov, Medzev, Záděl, ale i v samotné Moldavě nad Bodvou, která byla ústředním motivem jejich tvorby.

Společným jazykem byla pro všechny studenty angličtina. Při práci je vedla nezapomenutelná učitelka výtvarné výchovy Františka Ferry a mistr Štefan Bielik. Veškeré zázemí připravila ředitelka moldavského gymnázia RNDr. Zuzana Borovská. Všichni účastníci i organizátoři projektu si za svoji práci zaslouží velkou pochvalu. Studenti pracovali s nadšením, získali nové zážitky, navázali nová přátelství. Výstupem projektu bude kalendář složený z prací studentů, výstava v Košicích v době tradičního Košického maratonu, ale zůstává i spousta krásných nezapomenutelných zážitků ze společné práce i výletů.

Hana Švábenská

Hlavním sponzorem webové verze pro Září 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: