Exkurze Veselý Kopec – Soubor lidových staveb Vysočina

Exkurze Veselý Kopec – Soubor lidových staveb Vysočina

Centrum sociálních služeb Tišnov pořádá výlet na Veselý Kopec v úterý 15. září v 9.30 hodin. Úhrada výletu je 250 Kč. Zahrnuje cestu autobusem a vstupné. Při návštěvě Veselého Kopce si snad všichni vybavíme obrázky Josefa Lady plné klidu, rovnováhy, uspořádanosti a harmonie. Skanzen lidových staveb Vysočina se nachází na pomezí Železných hor a Žďárských vrchů. Přináší svědectví o životě zemědělců a řemeslníků v období od poloviny 19. století do poloviny 20. století. První expozice byla návštěvníkům zpřístupněna v roce 1972.

Čeká Vás opravdu nevšední zážitek, který Vás donutí na chvíli zpomalit. Na závěr prohlídky skanzenu poobědváme v dobové restauraci U Kováře Matěje. Při zpáteční cestě k domovu se stavíme na Zelené hoře, kde si uděláme malou zastávku na vyhlídce. Za hezkého počasí bude možno vidět do dalekého okolí.

Výlet se uskuteční při minimálním počtu 25 osob. Předpokládaný návrat v 18 hodin. Odjíždíme autobusem od Podhorácké restaurace v 9.30, další zastávky jsou u pošty, Penny a na sídlišti Pod Klucaninou. Hlaste se u Markéty Prokopové (730 193 325) a Marty Špirkové (773 590 274), případně osobně v Centru sociálních služeb nejpozději do 11. 9. 2015.

Hlavním sponzorem webové verze pro Září 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: