Na Žebětín s Mercedesem – Ostrovec volá!

Na Žebětín s Mercedesem – Ostrovec volá!

Pokud bude v pojízdném stavu, tak se představí také 30. srpna 2015 v 16.30 na Ostrovci. Tipujete asi správně, že se jedná o kopanou v našem fotbalovém stánku Tišnova. Nu a ten Mercedes není nikdo jiný než Petr Švancara. Trefná přezdívka se urodila v době působení Petra ve Slavii Praha v letech 2000–2002. Bonmoty či hlášky jsou mu už vlastní, přichází z ničeho nic. Tento výrok spatřil světlo světa v době, kdy už ve Slavii určitou dobu nehrál. V nahodilém rozhovoru se pozastavil nad tím, že nechápe, jak může někdo koupit drahý Mercedes (myslel sám sebe) a potom ho nechat stát v garáži. A tak se stalo, že je tu už patnáct let stále legendární fotbalista, nesmírně čilý, humorem obdařený Petr Švancara – Mercedes.

Přezdívka se natolik ujala a zdomácněla, že i na mohutných oslavách zmrtvýchvstání stadionu za Lužánkami 27. června 2015 ten opravdový čtyřkolový Mercedes nechyběl a na jeho kapotě seděl autor celé parády, slzami obdařený Petr. Malý úvod byl před druhým domácím, doufejme, atraktivním zápasem I. A třídy ročníku 2015/16. Fotbal v Žebětíně, městské části Brna se čtyřmi tisíci obyvateli, byl založen v roce 1940. Do roku 1971 působil v soutěžích okresu Brno-venkov. Až v soutěžním ročníku 2009/10 SK Žebětín po vítězství v městském přeboru Brna-města postoupil do I. B třídy JMKFS. Po čtyřech letech i tuto soutěž bravurně zvládl. Ročník 2014/15 připravil těžší soupeře, ale i tak konečné 8. místo s 31 body zajistilo nakonec klidný závěr soutěže. Ten byl v červnu korunován oslavami 75. výročí trvání kopané v Žebětíně.

Pro AFK Tišnov bude třetí mistrovské utkání další konfrontací s mužstvy vyšší třídy po osmi letech. Předzápas zajistí ve 14.15 nově utvořené B mužstvo mužů. Soupeřem jim bude ve IV. třídě okresu Brno-venkov celek TJ Sokol Příbram na Moravě. Zveme touto cestou všechny, kdo žijí fotbalem, ale i ty, co doposud s návštěvou váhali, na zaručeně velké zážitky v neděli 30. srpna 2015. Ostrovec Vás volá!

Jaromír Pacek

Hlavním sponzorem webové verze pro Září 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: