Basketbal se chystá na další úspěšnou sezónu

Basketbal se chystá na další úspěšnou sezónu

Basketbalový klub SKB Tišnov se zaměřuje na výchovu mládeže v dívčích kategoriích. Tuto sezónu se může pochlubit dvěma tituly přeborníků kraje a vítězstvími na několika mládežnických turnajích v republice.

Kategorie U12
Dívky ve věku do dvanácti let letos obsadily v přeboru jižní a střední Moravy druhé místo. Jako jediné dokázaly porazit Valosun Brno, který poté skončil na mistrovství ČR na 3. místě. Pokud k tomu připočteme vítězství na turnaji v Ústí nad Orlicí a třetí místo na mezinárodním turnaji v Ostravě, má tento tým jistě dobrý základ pro další basketbalový růst.

Kategorie U15
Velmi úspěšná sezóna 2014/2015 pro tuto kategorii. Dva tituly krajských přebornic (jižní a severní Moravy) s pouhými dvěma prohrami za celou sezónu. Dále vítězství na mezinárodním turnaji v Ostravě, a přesto nespokojenost a nesplnění hlavního cíle. Tím byl postup do ligy v kategorii U17. Malou útěchou je, že tišnovská hráčka Sára Kocourková byla vybrána do regionálního výběru Moravy a svými dobrými výkony si řekla o přestup do jednoho z nejlepších mládežnických družstev v republice, do brněnských Žabovřesk.

Kategorie U17
V této kategorii děvčata v přeboru jižní a střední Moravy obsadila páté místo.

Přípravka 
Malé začínající basketbalistky mají za sebou svoje první zápasy na turnajích a od října je čekají opravdové zápasy v krajské soutěži.

Nová sezóna 2015/2016 mládeže SKB Tišnov
V nadcházející sezóně se do soutěží zapojí nejvíce družstev za mnoho posledních let. SKB Tišnov bude zastoupen v těchto kategoriích: U11 – děvčata z loňské přípravky pod vedením trenérek Suchomelová, Novotná, Kučerová U12 a U14 – s trenérkou Simonsovou a nově s asistentem Sedláčkem, přičemž v kategorii U14 budou hrát žákovskou ligu U17 – pod vedením dvojice Adamcová, Knoflíčková se budou snažit připravit družstvo tak, aby se pokusilo o to, co letos nevyšlo, tedy o postup do ligy U17

Přípravka – po přesunu loňské přípravky do soutěže U11 již v červnu proběhl nový nábor děvčat, který se bude opakovat ve čtvrtek 3. září v 15.00 v tělocvičně na ZŠ Smíškova. Dívky povede vždy jedna z trenérek U11 a nový trenér Jakub Navrátil. S navýšením počtu družstev samozřejmě přichází i problémy s jejich zajištěním. A to jak po stránce materiální a finanční, ale také co se týká místa pro trénování, neboť jen mládež SKB Tišnov má týdně dvanáct tréninků. Proto patří velké poděkování všem, kteří umožňují dětem smysluplně sportovat. Jsou to díky dotačním titulům především město Tišnov a Jihomoravský kraj, sponzoři, rodiče. A v neposlední řadě SSK Tišnov jako majitel sportovní haly a ZŠ Smíškova, kde probíhá řada tréninků a převážná většina zápasů.

V nadcházející sezóně se mají možnost těšit tišnovští příznivci basketbalu ještě na jednu novinku. A to první a druhou ligu žen. Po jednáních s bývalým brněnským klubem Noe Arch došlo k vytvoření nového klubu BK Handicap Tišnov, do něhož SKB Tišnov „vložilo“ mládež a na který přešla hrací práva pro obě tyto soutěže. Klub je založen jako logické pokračování mládežnických kategorií a nabízí tišnovským odchovankyním možnost v budoucnu hrát vyšší ženské soutěže přímo v Tišnově, a ne různě po republice. Současně si klub klade za cíl ve spolupráci s projektem Lokomoce a obchodní korporací Handicap a. s. vytvořit podpůrný systém pro tělesné a duševní zdraví ve všech oblastech lidského života. Navíc se klub bude snažit prostřednictvím systematické a koncepční práce s mládeží zkvalitnit tréninkový proces a dosáhnout naplnění ambicí na postup tišnovského klubu do nejvyšší tuzemské soutěže ŽBL.

Martin Volena, hlavní trenér mládeže SKB Tišnov

Hlavním sponzorem webové verze pro Září 2015:inzerce

Další článek:
Předchozí článek: