Léto v Centru sociálních služeb

Léto v Centru sociálních služeb

Recepty našich babiček
Rozmanitá jídla, typická a oblíbená na Tišnovsku, budou námětem besedy s PhDr. Irenou Ochrymčukovou z Podhoráckého muzea. Zavzpomínáme si na zážitky u babičky, na její kuchařské dovednosti, předáme si zkušenosti a třeba i recepty. Pokud máte doma kuchařku po babičce či prababičce,  přineste ji s sebou pro inspiraci. V úterý 19. července 2022 ve 14.00 hodin v knihovně. Vstupné dobrovolné.

Výstava obrazů
Centrum sociálních služeb Tišnov pořádá výstavu obrazů malířek Mirky Vlčkové z Tišnova a Hany Čuperové z Drásova. Výstavu můžete zhlédnout v přísálí jídelny CSS Tišnov. Od 25. 7. do 3. 8. 2022 v čase od 11.00 do 15.00 hodin. Vstupné dobrovolné.

Poslechový pořad Vzduchem, vodou i prachem cest
Centrum sociálních služeb Tišnov a de-TOX pokračují další sezónou cyklu poslechových pořadů Písničky ze starých časů, které připravuje a komentuje pan Ing. Václav Seyfert. Ve středu 27. července 2022 od 15.00 hodin se sejdeme v knihovně CSS a zaposloucháme se do písní Petra Jandy, Hany  Zagorové, Věry Špinarové nebo například Ivana Mládka.

Výlet do Retro muzea Brno a do Křtin
Ve čtvrtek 28. července pořádáme zájezd do Retro muzea a Křtin u Brna. Odjezd od Podhorácké restaurace v 10.00 hod. (další zastávky Pošta, Penny, Klucanina). Cena 370 Kč zahrnuje dopravu, vstupné do Retro muzea,  komentovanou prohlídku kostela. Akce se uskuteční při minimálním počtu 25 osob. Při cestě zastávka v restauraci na oběd. Předpokládaný návrat je do 17.00 hod.

Máte rádi retro? Chcete se vrátit do dob svého mládí? Pak určitě navštivte největší a nejucelenější expozici věnovanou běžnému životu v letech 1950–1990, která je jedinou svého druhu u nás. Stovky rádií, televizorů, vysavačů, ale i smíšené zboží, trafika, kadeřnictví, řeznictví a mnoho dalšího včetně aut jsou k vidění v tomto jedinečném muzeu. Na statku u Svratky se zhmotnily vzpomínky a funguje tam stroj času. Po prohlídce přejedeme do Křtin, kde navštívíme poutní kostel Panny Marie, který je mnohými odborníky označován za nejkrásnější barokní stavbu v České republice. Sladkou tečkou na závěr bude návštěva v Retro cukrárně. Součástí cukrárny je i malé retro muzeum, zaměřené převážně na kočárky zn. Liberta. Kontakty pro bližší informace: Markéta Fišová (730 193 325). Osobně se můžete přihlásit také v knihovně Centra sociálních služeb Tišnov, Králova 1742.

Beseda o květinách s Ing. Janem Kopřivou
Centrum sociálních služeb Tišnov pořádá besedu o květinách. Od p. Kopřivy se dozvíte cenné rady o pěstování květin v domácnosti či na balkónech. Především kdy odstraňovat odkvetlé květy, aby se celá rostlina zbytečně nevysilovala a mohla naopak opět nasadit květy nové. Též bude zajímavé téma o škůdcích na rostlinách. Na závěr besedy se budete moci dotazovat. V pátek 29. července ve 14.00 hodin v jídelně CSS Králova.

Zájezd na zámek Jaroměřice nad Rokytnou a Letecké muzeum Koněšín
Ve čtvrtek 18. srpna pořádáme zájezd na zámek Jaroměřice nad Rokytnou a Letecké muzeum Koněšín. Odjezd od Podhorácké restaurace v 9.30 hod. (další zastávky Pošta, Penny, Klucanina). Cena 380 Kč zahrnuje dopravu, vstupné na zámek a do muzea. Akce se uskuteční při minimálním počtu 25 osob. Při cestě zastávka v restauraci Opera na oběd. Předpokládaný návrat je do 18.00 hod.

Navštívíme barokní zámek Jaroměřice nad Rokytnou, který patří k nejmohutnějším architekturám 1. pol. 18. stol. u nás i v Evropě. Řadí se mezi  nejnavštěvovanější památky Vysočiny. Po prohlídce zámku si zajdeme do blízkého hotelu Opera na oběd a poté přejedeme do nedalekého leteckého muzea Koněšín. Letecké muzeum Koněšín bylo založeno v roce 2016 a mezi jeho aktivity patří vytváření sbírky exponátů souvisejících s leteckou historií, a to převážně československého a českého letectví. Muzeum se nachází v blízkém sousedství s vojenským letištěm v Náměšti nad Oslavou. V leteckém muzeu Koněšín si prohlédnete exponáty ze všech stran. Mimo samotných letadel a další techniky můžete nahlédnout také do kokpitů těchto strojů. Najdete zde i MiG-15UTI v provedení jako létající laboratoř sloužící k vývoji první československé vystřelovací sedačky. V expozici najdete nejen letadla (např. MiG-21, Aero Ae-270 Ibis, Su-25K, L-39 Albatros, L-13 Blaník, MiG-15UTI v provedení jako létající laboratoř sloužící k vývoji první československé vystřelovací sedačky, jeden ze dvou dochovaných kusů, vrtulník (Mi-24D), ale také velké množství exponátů spojených s letectvím. Kontakty pro bližší informace: Markéta Fišová (730 193 325). Osobně se můžete přihlásit také v knihovně Centra sociálních služeb Tišnov, Králova 1742.

Poslechový pořad Tak nám hrály seriály
Centrum sociálních služeb Tišnov a de-TOX pokračují další sezónou cyklu poslechových pořadů Písničky ze starých časů, které připravuje a komentuje pan Ing. Václav Seyfert. Ve středu 24. srpna 2022 od 15.00 hodin se sejdeme v knihovně CSS a zaposloucháme se do písní Waldemara Matušky,  Miroslava Žbirky, Karla Černocha aj.

Markéta Fišová

Další článek:
Předchozí článek: