Kurz Podnikni to!

Kurz Podnikni to!

V Tišnově skončil Kurz Podnikni to! Pro účastníky je jeho konec zároveň novým začátkem. Jejich podnikatelské  plány a nápady mají konečně příležitost naplno a bezpečně odstartovat.

Kdo byli ti, kteří se pustili do hledání funkčního potenciálu svých projektů, nápadů v hlavě a zkoumání podnikatelského myšlení? Absolventy kurzu jsou obyvatelé města i okolních obcí, začínající i pokročilí podnikatelé. Každý v aktuální fázi svého podnikání hledal cesty jak začít, jak odbourat překážky a obavy, získat informace, nový vítr do plachet nebo jiný pohled na věc.

Díky finanční podpoře MAS Brána Vysočiny byl kurz pro účastníky zdarma. Spolupráce s projektem Podnikni to! tak umožnila účastníkům proměnit jejich podnikatelské sny v reálné příležitosti. Účastníci se pod vedením zkušeného podnikatele naučili odhalit potenciál svého nápadu, postupně ho budovat, hledat rizika, která jej ohrožují, komunikovat se zákazníky, prezentovat projekt před jinými podnikateli a zpracovávat zpětnou vazbu.

Absolvent kurzu Radek popisuje svou zkušenost: „Kurz výrazně posunul přístup k mému potenciálnímu projektu a přivedl mě k reálným úvahám o něm. Za přínosné považuji téměř hmatatelné nadšení a příběhy ostatních účastníků.“

Kurzem to ale nekončí, naopak začíná. Absolventi pokračují v rozvíjení sebe a svých projektů v navazující komunitě Klubu podnikavců. Klub je otevřen nejen jim, ale všem zájemcům z města a okolních obcí, kteří mají chuť získat nové aktuální informace a budovat efektivní a funkční podnikání. Představte si, že máte k dispozici plnou pozornost podnikavých lidí z vašeho města, kteří aktivně hledají odpovědi na otázky, které v podnikání právě řešíte. Přesně o tom je Sraz podnikavců, komunitní setkání jedenkrát měsíčně v menší skupině pod vedením zkušeného podnikatele. Kromě diskusí a sdílení know-how zde zažijete i tematická setkávání, zváni jsou také hosté a odborníci ze světa byznysu. „Každé podnikání se skládá z toho, že člověk potřebuje po čase řešit marketing, finance a dostává se do různých oborů a odvětví,“ říká člen komunity Jarda. „Klub mi pomáhá v tom, že se můžu zeptat ostatních podnikatelů, jak řeší například sociální sítě, finance nebo účetnictví, a můžu tak získané informace rychleji využít pro sebe a vlastní podnikání.“ 

Díky příspěvku MAS Brána Vysočiny můžete vyzkoušet testovací členství na tři měsíce za zlomek ceny, a to za pouhých 570 Kč (190 Kč/měsíc). Pokud navíc během tohoto období zjistíte, že Klub pro vás není, vrátíme vám bez řečí všechny peníze zpět. V případě zájmu kontaktujte Libuši Beranovou (beranova@masbranavysociny.cz, 777 706 722).

Aleš Navrátil, Libuše Beranová

Další článek:
Předchozí článek: