Aktuálně z města

Aktuálně z města

Restaurace a hospody v centru města mohou mít otevřeno o hodinu déle
Obecně závazná vyhláška, kterou se reguluje provozní doba pohostinských zařízení v centru města Tišnova, je známá jako tzv. „hospodská vyhláška“. Byla vydána v r. 2018 na základě nesčetných stížností obyvatel centra města, zejm. pak ulic Kostelní, Radniční, Brněnská, jakož i náměstí Míru a  náměstí Komenského. Hlavní důvod byl zamezit provozu nonstopů v centru, což se podařilo. Město se pak stalo výrazně klidnějším a vymizely související nežádoucí jevy.

Zastupitelé na svém druhém letošním jednání dne 2. 5. 2022 odsouhlasili změnu navrženou starostou města Jiřím Dospíšilem. Povolená otevírací doba restaurací se posune o hodinu – tj. ve všední dny do půlnoci a ve dny, které předcházejí dnům pracovního volna, do druhé hodiny ranní. „Doba covidová byla náročná pro všechny, na provozovatelích restauračních služeb se však podepsala opravdu významně. Proto jsme je i letos podpořili úlevou od poplatku za užívání veřejného prostranství, co se týká předzahrádek. Také jsme společně s místostarostou Alešem Navrátilem, v jehož gesci je oblast podnikání, oslovili některé místní provozovatele s otázkou, jak by město mohlo tomuto odvětví dále pomoci. Ze strany některých restauratérů  jsme mimo jiné zaznamenali návrh na změnu hospodské vyhlášky. Rozhodli jsme se proto pro její změnu a jsem rád, že tento návrh podpořila velká většina zastupitelů,“ doplňuje starosta města Jiří Dospíšil.

Tišnovské záchranáře ocenil prezident
Dne 5. května 2022 předával prezident České republiky Miloš Zeman ocenění Zlatý záchranářský kříž. Čestné uznání v kategorii Nejlepší záchranářský čin profesionálního kolektivu obdržely týmy ZZS JMK z Tišnova.

Doktorka Michaela Richtrová a záchranáři Vladimír Jarušek, Radovan Vrška, Ondrej Debrecíni, Stanislav Drápal a Jiří Bertel Reitter – právě tito záchranáři zasahovali jako první u mimořádné události, ke které došlo v Tišnově na podzim loňského roku. Po brutálním napadení rodiny sečnými a  bodnými zbraněmi bylo pět osob těžce zraněno. Na místo bylo postupně vysláno celkem osm záchranářských prostředků.

Doktorka Michaela Richtrová uvádí: „Za ocenění jsem vděčná a vnímám to tak, že patří všem týmům, které byly na místě, jednalo se o mimořádně náročný zákrok a velkou psychickou zátěž. Podle mých informací všichni pacienti přežili a zotavují se.“ Oceněným gratulujeme, děkujeme jim za odvedenou práci a velmi si vážíme jejich nasazení.

Prodej bytu 1+1 na ul. Králova 1678
Město Tišnov nabízí k prodeji byt o velikosti 1+1 (ve II. patře uprostřed), 37,29 m2, do osobního vlastnictví. Byt se nachází na okraji města, v klidné zóně pod horou Květnice, jedná se o byt č. 7 na ulici Králova 1678 v Tišnově. Byt je v původním stavu, dům byl revitalizován v roce 2006. Prodej bytu proběhne obálkovou metodou, byt bude prodán nejvyšší nabídce, minimální nabídková cena musí činit částku 2 640 000 Kč.

Více informací a podmínky prodeje na webu města na úřední desce – Záměr prodeje bytu č. 7 na ulici Králova 1678 v Tišnově, vyhlášený dne 4. 5. 2022, v aktualitách na webu města nebo na e-mailu katerina.smetanova@tisnov.cz. Předání bytu po podepsání kupní smlouvy, uhrazení kupní ceny a nákladů spojených s prodejem, zápisu do katastru nemovitostí.

Kristýna Pekařová, Odbor kancelář starosty a vnějších vztahů

Další článek:
Předchozí článek: