Pojďme děti rozhýbat

Pojďme děti rozhýbat

V letošním školním roce na podzim dostala naše MŠ U Humpolky zajímavou nabídku aktivity pro předškolní děti: „Přijďte si k nám s dětmi zahrát na „tenisty“.

Ze sportovního tenisového areálu v Tišnově nás oslovil pan Kunický, zda bychom nechtěli využívat areál jako sportoviště pro děti. Nevěděli jsme, do čeho jdeme, ale rádi jsme nabídku využili, protože v dnešní době je třeba u dětí využít každou možnost k rozvíjení jejich pohybových dovedností. Již v předškolním věku si tak mohou osvojit i kladný vztah ke sportu a zdravému životnímu stylu. Hra je v předškolním věku dominantní činností a díky ní si děti osvojují různé vědomosti a dovednosti. Rozvíjí si zároveň i kladný vztah ke sportu a zdravému životnímu stylu.

Tenisové hřiště je blízko naší mateřské školy, takže nebyl problém, aby se jednou za čtrnáct dní na tenisovém hřišti vystřídaly naše tři třídy. A tak již od podzimu každou lichou středu jsou z našich dětí „sportovci“. Nasadí batůžky se sportovním vybavením a hurá za sportem. Už jen to, že trénink vede pan trenér, a ne paní učitelka, je pro děti lákavé.

Sportování se účastní děti všech věkových skupin a je až s podivem, jak pod vedením pana trenéra zvládají různé průpravné cviky, běh, protahování, závodění, a nakonec i údery raketou. Dokážou se orientovat v družstvech, hlídat si zadání cviků, ale i pořadí. Své sportovní klání ukončí vždy zábavnou pohybovou hrou.

Nejen tenis je pro děti lákadlem. Vždy se těší i na svého pana trenéra, který k nim dokáže být na jedné straně vstřícný, ale na druhé straně i velkou autoritou a vzorem. Navíc zde vytvořil velmi příjemné zázemí. Děti mají možnost využít šatnu, toalety a mají zajištěn i pitný režim. Je zde i krásná síň slávy, kde se mohou inspirovat vystavenými poháry.

A pokud by se dětem po tenise stýskalo? Tak i na to pan Kunický myslel, nabídl nám možnost využívat areál v době našich společných vycházek. Na cvičném kurtu si děti mohou ověřit své zkušenosti hry s raketou anebo si jen tak pohrát na dětském pískovišti a skluzavce.

Chtěli bychom touto cestou vyjádřit poděkování panu Kunickému za jeho ochotu, vstřícný a osobitý přístup k dětem a hlavně za velice dobrý nápad,  jak rozvíjet zájem o sport u dětí. Tento dobrý počin má i kladný ohlas u rodičů. Věříme, že si této aktivity budou moci děti dopřávat i nadále, ale že i město Tišnov toto ocení, protože má být na co pyšné.

Lenka Výrostová

Další článek:
Předchozí článek: