Šerkovická malá kopaná 2021

Šerkovická malá kopaná 2021

Dvojnásobný úspěch ke 20. výročí oddílu

Malá kopaná navázala v právě ukončené sezoně na sportovní tradice Šerkovic (lední hokej, nohejbal, pétanque) a zaznamenala výrazný úspěch. A to rovnou dvojnásobný. Obě její družstva zvítězila ve svých soutěžích – ligách malé kopané – a postoupila. Družstvo A vedené Jiřím Pavlíčkem do nejvyšší 1. ligy a B družstvo složené převážně ze šerkovických hráčů pod vedením Vojtěcha Tauše do ligy čtvrté.

Malá kopaná se v Šerkovicích začala hrát v roce 2000, v roce 2001 byl založen oddíl, který přihlásil tým do soutěží v okresu Blansko. Našel vyhovující zázemí ve sportovním areálu u Besénku a podporu obce.

Od samých počátků před dvaceti lety do současnosti je hlavním iniciátorem dění kolem malé kopané Květoslav Tesař, který je společně s Alešem Tesařem i historicky nejúspěšnějším střelcem klubu (s více než sto brankami). Za více než dvě desetiletí existence malé kopané v Šerkovicích
prošlo družstvy desítky hráčů místních a z blízkého okolí.

Co na závěr? Přejme šerkovické malé kopané nejen zdařilé doplňování týmů o mladé hráče místní i z blízkého okolí, ale i udržení tradice tohoto sportu do dalších sezon. Oběma družstvům úspěšnou reprezentaci šerkovického sportu v sezoně jaro–podzim 2022.

Miroslav Randuch

 

Další článek:
Předchozí článek: