Fotbalisté zakončili podzimní část soutěží

Fotbalisté zakončili podzimní část soutěží

Ke konci října měly dohrány své soutěže všechny týmy Amatérského fotbalového klubu Tišnov. Jak si během podzimní části vedly? Jejich výkony zhodnotil Štěpán Pilný, předseda klubu.

Dvě předešlé sezony byly rozehrány, ani jedna nebyla nedokončena. Tu letošní, respektive její podzimní část se aktuálně dohrát podařilo. Jak jste coby předseda klubu spokojen s jednotlivými týmy?
Co se týká mužů, tak jsme v létě posílili o čtyři nové hráče. I když jsme očekávali, že bychom mohli hrát v té naší krajské soutěži někde v čele, někde  nahoře, bohužel se to výsledkově nepotvrdilo. Zejména start se nám úplně nevydařil, dokonce jsme se krčili snad i na posledním místě. Naštěstí kluci zabrali, herně se sehráli. Bylo vidět, že mají nějaké tréninkové manko po covidu, to teď dohnali a už se tabulkou posouváme nahoru. Zvládli i poslední zápas, takže jsme skončili v polovině tabulky, na sedmém místě.

Jak dopadly další týmy hrající pod AFK Tišnov?
Výsledky u přípravek, tam se to v podstatě ani tak nebere. U nich je důležité, že se děti hýbou, trénují, hrají a že je to baví. U mladších žáků a mladšího dorostu máme výsledky relativně dobré, kluci hrají proti svým vrstevníkům. U starších žáků a staršího dorostu jsou výsledky horší. Důvodem je to, že tyto kategorie musí hrát mladší kluci, tudíž hrají proti starším hráčům. Přesto, že herně nepropadají, výsledkově tam zatím nejsou.

Areál na Ostrovci prošel modernizací za miliony, jak si fotbalisté na nové zázemí „zvykají“?
Areál byl slavnostně otevřen v září loňského roku za přítomnosti hejtmana Jihomoravského kraje a starosty Tišnova. Bohužel kvůli koronaviru jsme ho záhy museli zase zavřít. Přesto, že jsme později trénovali ve skupinkách, tak de facto nové kabiny jsme vůbec nevyužívali. Začali jsme je používat až na jaře letošního roku. Měli jsme trochu obavy z toho, co koronavirová pauza udělá s dětmi, jestli se nám vrátí zpátky na hřiště, jestli budou chtít ještě sportovat. Sice pár kluků skončilo, ale během zářijového náboru jsme přijali padesát až šedesát nových dětí, takže v rámci přípravy, a sezony vůbec, máme v tuto chvíli naplněny kategorie předpřípravky, mladších a starších přípravek, někde dokonce dvojmo A a B, mladších a starších žáků, mladších a starších dorostenců i mužů.

AFK Tišnov hostil začátkem října na svých hřištích meziokresní turnaj. Tedy i fotbalovému svazu se areál na Ostrovci líbí…
Svaz už nám avizoval, že by tady chtěl udělat školení trenérů, popř. i nějaké další aktivity. Takže o nový areál v Tišnově je zájem a doufám, že bude využitý nejen tišnovskými fotbalisty, ale i kluby z okolí a v neposlední řadě také již zmiňovaným fotbalovým svazem.

Máte v klubu nějaké novinky?
Aktuálně jsme si podali žádost na svaz, chceme se stát tréninkovým střediskem mládeže. Podmínky splňujeme. Do konce roku bychom měli vědět, zda jsme licenci dostali, nebo ne. Chceme trenérům nabídnout kvalitnější podmínky pro trénink. Zároveň teď máme trenérskou gólmanskou školu; brankáři starší přípravky a žáků mohou docházet na speciální tréninky gólmanů.

A do třetice, AFK Tišnov oslaví v příštím roce 110 let. Chystáme na jaře udělat velkou oslavu tohoto výročí.

Zlata Pláčková

Další článek:
Předchozí článek: