Cyklistika a běh v Tišnově

Cyklistika a běh v Tišnově

Možná už jste narazili na růžové plakáty lákající na společné vyjížďky a výběhy nebo vám náhodou přistály ve schránce růžové noviny snažící se přiblížit nový cyklistický klub v Tišnově. Růžovou má klub i v názvu: Maglia Rosa čili v překladu růžový dres je barva, kterou se pyšní průběžný vítěz závodu Giro d’Italia. Ale ač klubu nejsou cizí ani rychlé vyjížďky, jeho cílem je spíše přilákat ke sportu skrze společné vyjížďky a výběhy více lidí.
Úterní ranní vyjížďka vede z Tišnova přes Šerkovice a Lomnici do Žlebů, kde zrovna v tomto období zažíváme to nejkrásnější počasí: mlhu, která se zvedá v údolí Besénku, kombinovanou s vycházejícím sluncem prosvítajícím přes koruny stromů. Tento dvouhodinový vizuální zážitek dokáže krásně naplnit pozitivní energií na celý den.
Středeční ranní běh je jen na půl hodiny, a tak je vhodný i pro ty, kteří třeba z časových důvodů úterní vyjížďku nestihnou. Vyjížďky i výběhy pořádáme společně s kondičním trenérem Jirkou Vemolou, a tak je to pro nejen začínající běžce skvělá příležitost načerpat i nějaké informace, jak správně běhat, aby to člověka stále bavilo.
Kdo má po cestě rád nějaký gastro zážitek, může se přidat na odpolední vyjížďky spojené se zmrzlinou, koupáním a kafem nebo celodenní švihy směrem na Pálavu s návštěvou těch nejlepších místních podniků. V budoucnu bude i opakování vícedenních výletů, například třídenní vyjížďky na Dlouhé Stráně, o které si můžete přečíst na webu klubu.

Pro aktuální informace je potřeba sledovat Facebook @magliarosacafe nebo web www.magliarosa.cz, orientační časy jsou pak následující:
úterý 6.30–8.30: vyjížďka do Žlebů
středa 6.30–7.10: výběh pod Klucaninou
čtvrtek 16.30–20.15: vyjížďka s koupáním v Blansku

Sraz je vždy na workoutovém hřišti u cyklostezky na Železné.

Martin Banaś

Další článek:
Předchozí článek: