Pečujete doma o své blízké?

Pečujete doma o své blízké?

Můžete se obrátit na poradnu Pečuj doma

Pečuj doma Diakonie ČCE nabízí ve spolupráci s Oblastní charitou Tišnov služby poradny pro pečující na Tišnovsku, která bude otevřena v prostorách půjčovny kompenzačních pomůcek Oblastní charity Tišnov na Jungmannově 83 v Tišnově, a to vždy v pátek od 10 do 13 hodin.

Poradna je určena všem, kteří se doma starají o své blízké. Na pečující zde čeká poradkyně týmu Pečuj doma Klára Hedvika Mühlová, od které se můžete dozvědět například to, na jaké příspěvky a dávky máte nárok, jak o ně požádat, jak si uzpůsobit domácnost, jaké kompenzační pomůcky používat nebo jaké podpůrné služby můžete využít ve své životní situaci.

Pečuj doma Diakonie ČCE také pořádá zdarma cykly akreditovaných kurzů pro pečující jako například  Ošetřovatelský kurz, Péče o člověka s demencí a další, kde můžete prohloubit své dovednosti v domácí péči. Další aktivitou jsou podpůrné skupiny pro pečující, které poskytují prostor pro sdílení zkušeností a psychickou podporu pečujícím. Veškeré služby poradny Pečuj doma jsou poskytovány bezplatně.

Více informací a podrobné programy najdete na www.pecujdoma.cz, na těchto stránkách také naleznete interaktivní mapu pomoci, která vám pomůže najít pečovatelské, ošetřovatelské a další služby ve vašem okolí.

Mimo uvedené hodiny můžete Kláru Hedviku Mühlovou kontaktovat také na e-mailu: jihomoravsky@pecujdoma.cz a mobilním telefonu: 730 195 077.

Michal Kudláček, Odbor sociálních věcí

Další článek:
Předchozí článek: