Na jaro máme své plány

Na jaro máme své plány

S radostí musíme říct, že nás aktuálně zaměstnává dokončení úprav nových prostor pro domácí hospic. Služba roste a stávající prostory už jen stěží umožňují setkání celého hospicového týmu. Ještě před sebou máme spoustu práce,  ale doufáme, že se nám v červnu podaří prostory na náměstí Komenského slavnostně otevřít. Pro veřejnost plánujeme den otevřených dveří, tak pokud máte zájem se podívat, kde služba sídlí, jak funguje a poznat některé její pracovníky, jste srdečně zváni. Konečný termín ještě upřesníme.

Situace s epidemií se lepší a na jaro už tak máme své plány. Za sebou máme pochod se sokoly, kteří nám umožnili stát se součástí jejich tradiční akce. Potkat jste nás mohli na občerstvovacích stanicích ve Skryjích a v Nedvědici. Myšlenkou bylo znásobit své ušlé/ujeté kilometry libovolnou částkou a my jsme tak mohli 7 458 korunami podpořit naši „pandí“ kampaň na pořízení nového automobilu pro hospicovou péči. Na tento záměr chceme věnovat i prostředky, které se nám podaří získat 12. června na Tišnovských bleších trzích, kde najdete opět náš stánek. Budeme tak rádi, pokud si přijdete něco zajímavého za dobrovolný příspěvek vybrat, nebo nám naopak něco pěkného darujete.

Spolupráce s farnostmi tišnovského děkanství přinesla hned dvě milé události. V rámci sbírky Postní almužna se podařilo získat 40 386 Kč, které dle přání dárců rozdělíme na jednotlivé záměry. Můžeme tak pořídit speciální tablet pro dítě s poruchou autistického spektra, pomoci lidem v nouzi nebo podpořit domácí hospic. A druhou milou událostí je naše účast na Noci kostelů, kterou připravila farnost Tišnov a Předklášteří tentokrát v kostele Nejsvětější Trojice v Předklášteří.

Do prázdnin nás ještě čeká společná akce s neziskovkami a rádi bychom zrealizovali i setkání našich dobrovolníků –
tříkrálových asistentů, kteří v letošním roce plném náhlých změn odvedli na tříkrálové sbírce kus práce.

Plánů máme moc, snad se vše podaří zrealizovat a budeme se moci s vámi na některé z chystaných akcí opět setkat.

Marta Rémanová

Další článek:
Předchozí článek: