Kamarádi cyklisté – in memoriam Dalibor Procházka

Kamarádi cyklisté – in memoriam Dalibor Procházka

Každou neděli a téměř za každého počasí se sjíždějí kolem deváté dopoledne u čekárny autobusu naproti restauraci Červený mlýn. Laďa Cvrkal, Karel Souček, Luboš Drábek, Petr Kučera s manželkou, Ota Zálesák, Petr Konečný, Karel Kubernát, Radek Jůza a celá řada dalších cyklistických nadšenců, pro které je kolo radost i životní styl.

Nesmím zapomenout i na dámy sportovkyně, cyklistky, které se také zúčastňují společných nedělních jízd. Minulý rok ještě v srpnu nevynechal každou neděli Dalibor Procházka a před třemi roky Bořík Chromý zvaný „Bedford“, velký sportovec a kamarád, nejen cyklista tělem i duší, ale i běžec dlouhých tratí svého času na celostátní úrovni, kde se mu dařilo. A nejen to. Uměl rozdávat dobrou náladu svými vtipnými poznámkami.

A tak se ještě vrátím k nedělnímu dopoledni na kolech. Někdo z nich dává návrh, kudy a kam povede trasa nedělní jízdy. Dříve to byl Pavel Klepárník, který určil každý týden jinou trasu a stejně jako Bořivoj Chromý závodil na nejvyšší republikové úrovni, oba byli trénováni a mnoho dalších kluků pod vedením trenéra pana Petra Rampuly z Malhostovic. A tak už kamarádi jedou pohodově, šlápli do pedálů, starosti všedního dne zůstávají někde v nedohlednu a oni s lehkostí jedou spanilou jízdu jako na Tour de France. Pohoda. A že budou kopce a sjezdy? V rámci fyzičky se to zvládne.

A tak jim budiž přáno hodně šťastných kilometrů na silnicích, hodně zdraví a radosti z toho, co je baví jistě – cyklistika!

Anna Procházková

Další článek:
Předchozí článek: