Vánoční šifrovačka s pokladem na konci

Vánoční šifrovačka s pokladem na konci

O vánočních prázdninách má člověk hodně času, a tak jsem se i já se svou rodinou rozhodl zpestřit odpolední procházku šifrovací pokladovkou od tišnovského Inspira. Sjeli jsme autem do Předklášteří a po cyklostezce došli až na začátek stezky. K našemu překvapení to, co pro nás byl začátek, byl ve skutečnosti konec, a tak jsme začali poslední šifrou a postupovali směrem k začátku. Jelikož předchozí dny sněžilo, ale nemrzlo, naše cesta byla samé bláto. Nikomu to ovšem nevadilo, protože zmar ze zablácených bot převyšovalo nadšení z každé další šifry. Ty byly přidělány ve formě QR kódů každých zhruba dvě stě metrů cesty na dobře viditelných místech, takže jsme neměli problém je najít. Začátek naší cesty se neustále vzdaloval, museli jsme se proto po nalezení poslední šifry vrátit. Kontrola šifer po cestě zpět nesměla chybět, aby se nestalo, že by nám nějaká chyběla. Některé, většinou ty jednoduché hádanky, jsme vyřešili hned na místě, zatímco ty složitější až v pohodlí domova. Jelikož jsme se vrátili domů kvůli doluštění složitějších šifer, naši cestu jsme rozdělili do dvou částí: hledání šifer a nalezení pokladu následující den. Správně vyluštěná šifra se zadala do políčka pro odpověď v mobilní aplikaci a odhalila část GPS souřadnic cílového pokladu. Najít odměnu nebyl takový problém, neboť se nacházela poblíž workoutového hřiště. Sladká odměna nakonec byl už jen takový bonus, protože pro mě osobně byla odměna pocit správně vyluštěných hádanek.

Aktuálně z Inspira
Pro letní sezónu 2021 připravujeme pestrou nabídku pobytových a příměstských táborů. Jejich přehled zveřejníme začátkem února. Na tábory se bude
možné přihlásit od 8. 2. 2021 na našich webových stránkách. Zájemci si budou moci vybrat z táborů s již tradiční tematikou sportovní, výtvarnou, přírodovědnou, novinkou bude tábor Králičí, Hudební a Rodičovský restart.

Tobiáš Dvořák, účastník

Další článek:
Předchozí článek: