Dobrovolníci vysazují zeleň

Dobrovolníci vysazují zeleň

Potřeba pomáhat přírodě, měnit svět k lepšímu… To mohou být motivace dobrovolníků, kteří jsou ochotni darovat ostatním svůj čas a úsilí. Nadávat a kritizovat dokáže každý, ale Tišnováci jsou příkladem toho, že zde žije mnoho těch, kteří jsou v přístupu ke svému okolí aktivní.
V TN č. 9/2020 město avizovalo, že nabízí materiální i odbornou pomoc těm, kteří mají zájem zkrášlit své okolí okrasnými záhony. Ozvalo se několik zájemců. Naše pomoc byla různorodá, od konzultací přes vykopání starých kořenů až po pořízení materiálu. Největší akcí byla výsadba záhonů na ulici Dlouhá, o které se více dočtete níže. Také jsme například pomohli pokračovat v úpravě prostoru před domem na ulici Halasova, který vytvořila
paní Hlubinková, či připravit plochu u domu K Čimperku, který vysadila paní Čadová.
Nešlo jen o záhony, dobrovolníci se zapojili i do výsadby stromů na sídlišti pod Klucaninou. Práce to nebyla jednoduchá, stromy se sázely do prudkého svahu. Zabrání se tak jeho erozi a dojde k lepšímu zadržení dešťové vody. Tento projekt byl spolufinancován Státním fondem životního prostředí ČR na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.
Všem dobrovolníkům moc děkujeme.

Yara Sukeníková, Odbor správy majetku a komunálních služeb

Další článek:
Předchozí článek: