Činnost spolku Art Periscope do konce roku

Činnost spolku Art Periscope do konce roku

Epidemiologická situace v naší republice je tak závažná, že nám nedovoluje připravovat naše předvánoční akce. Proto jsme nyní naše možnosti projednali se všemi rozhodujícími spolupracujícími subjekty a dospěli k tomuto vyjádření:

1. Výstava „Betlémy a umění“, která se měla uskutečnit v prostorách OÚ Předklášteří v termínu 5. až 20. 12. 2020, se přesouvá na prosinec 2021. Není totiž možné vynaložit úsilí a finance pro dovoz betlémů z celé ČR a zajistit instalaci a pojištění v době, kdy není jisté, jestli vůbec bude v tuto dobu možné výstavu otevřít.

2. Jako náhradu za přeloženou výstavu a pro zachování tradice našich předvánočních akcí v Předklášteří chceme zkusit v termínu 5. až 12. 12. 2020 připravit betlémy ze sbírky manželů Jílkových, které by byly doplněny o díla regionálních výtvarníků. Tzn. připravit nejlevnější variantu, kterou bychom zvládli a finančně unesli i v případě, že bychom nemohli tuto výstavu otevřít vůbec. No, uvidíme.

3. Výstava betlémů, která se měla konat v tišnovském muzeu – z důvodu stavebních prací až od 20. 12. 2020 – se přesouvá na prosinec 2021. Výstavu
nahradí otevření „Tišnovské cesty za betlémy“, na které bychom ve spolupráci s MěKS Tišnov nainstalovali do výkladů obchodů betlémy.

4. Nástěnný kalendář „Tišnov objektivem 2021“, který vydal spolek Art Periscope ve spolupráci s Klubem přátel fotografů v Tišnově, je stále v prodeji v Informačním centru, v knihkupectví paní Raškové a nově v obchodě s potravinami AZ Tišnov (Limadro).

Děkujeme vám všem za pochopení při provádění našich kroků a opatření. Věříme, že složitá situace v našem státě a celém světě brzy pomine a že se zase všichni vrátíme k běžnému životu. Zachovejte nám přízeň, bude líp!

Zdeněk Jílek

Další článek:
Předchozí článek: