Letošní ročník sbírky Koláč pro hospic podpoří Petra Burianová

Letošní ročník sbírky Koláč pro hospic podpoří Petra Burianová

Sbírka Koláč pro hospic proběhne v letošním roce 7. října. Na druhý říjnový týden totiž připadá tzv. týden mobilní hospicové péče – služby, která  přináší zdravotní, ale i duchovní péči a podporu nevyléčitelně nemocným a jejich rodinám. Snahou domácí hospicové péče je vrátit umírání domů. Tedy tam, kde si přeje většina nevyléčitelně nemocných v závěru svého života být.

Jistota, bezpečí, láska, porozumění, rodina – to všechno je DOMA
Domácí hospic Porta Vitae přináší již téměř dva roky profesionální a hlavně individuální pomoc. Hospicový tým na Tišnovsku a Kuřimsku provázel již více než sto nemocných a jejich rodin složitým údobím života, které s sebou nevyléčitelná nemoc v terminálním stádiu nese. Multidisciplinární tým (lékař, zdravotní sestra, psycholog, sociální pracovník a duchovní) jsou rodině a nemocnému k dispozici 24 hodin denně a dokážou tak společnými silami zajistit důstojnou péči nemocnému a oporu pečující rodině v jakýkoliv okamžik, včetně pozůstalostní péče.

Sladké koláče podpoří Domácí hospic Porta Vitae
Sbírku Koláč pro hospic v letošním roce podpoří svým pekařským umem i svou osobní účastí na stánku v Tišnově Petra Burianová, naše bývalá kolegyně a zároveň vítězka pořadu Peče celá země. Naše stánky najdete jako obvykle před prodejnou Albert v Tišnově a Kuřimi a za váš příspěvek na hospicovou péči vás odměníme sladkým koláčem. Pokud nemáte příležitost nás na stánku zastihnout, můžete pro svůj dar na hospicovou péči využít tzv. virtuální koláč – kdy lze z pohodlí domova a přes internet prostřednictvím platební brány přispět na hospicovou a paliativní péči (více informací na www.tisnov.charita.cz).  Pomozte nám zajistit důstojnou domácí péči umírajícím v našem regionu. Děkujeme!

Marta Rémanová

Další článek:
Předchozí článek: