Klub Čas Tišnov má novou tvář

Klub Čas Tišnov má novou tvář

Klub Čas Tišnov je nízkoprahové zařízení, jednou ze služeb Oblastní charity Tišnov a funguje pro děti a mládež ve věku od 9 až do 26 let.

Jsme služba sociální prevence a v Tišnově působíme od roku 2008. Za uplynulé roky se nám podařilo pomoct a poskytnout podporu mladým lidem v jejich těžkých nepříznivých životních situacích. Klub má za sebou dlouhou cestu a čeká ho ještě hodně nových výzev.

Rozhodli jsme se zmodernizovat tvář a interiér Klubu tak, aby více odpovídal potřebám dnešní mládeže. Za finanční podpory města se nám podařilo Klub vymalovat a položit nové podlahy. Klub dostal také svou novou grafickou tvář – vytvořili jsme nové moderní logo. Hlavním motivem loga jsou velké výrazné stopky, které symbolizují, že včasné využití naší služby zvýší šanci na dosažení dospělosti bez větších „průšvihů“. A tím se dostáváme k našemu poslání: Pomáháme mladým dospět. Nasloucháme, nabízíme možnosti pro aktivní trávení volného času, přinášíme debatu o tématech, která jsou mnohdy jinde tabu…, jsme tu pro Vaše děti.

Také často slyšíme stížnosti, jak je dnešní mládež jiná, ruší a ničí věci ve veřejném prostoru. Přesně tyto problémy napomáhá řešit terénní část služby. Díky MAS Brána Vysočiny a prostředkům z OP Zaměstnanost jsme mohli rozšířit naše služby – tzv. streetwork. Náš streetworker, terénní pracovník,
se pravidelně pohybuje v ulicích Tišnova, v lokalitách, kde se mladiství přirozeně shromažďují. A v tomto prostředí poskytuje odbornou pomoc a podporu. Nabízí zázemí Klubu Čas Tišnov a zároveň respektuje, pokud s ním děti a mládež chtějí být v kontaktu pouze v terénu.

Chtěli bychom nabídnout pomoc i Vám. Pokud víte o místech, kde se shromažďují mladí, kteří tráví čas neproduktivně a možná i obtěžují ostatní, dejte nám vědět na e-mail jana.jarosova@tisnov.charita.cz. Děkujeme!

Zuzana Oulehla, Jana Jarošová

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub Čas Tišnov je spolufinancováno Jihomoravským krajem.
Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub Čas Tišnov je realizováno za finanční podpory města Tišnova.
Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub Čas Tišnov je spolufinancováno prostředky EU.

Další článek:
Předchozí článek: