Přijďte vyrobit dárek, který potěší

Přijďte vyrobit dárek, který potěší

Rukodělné stánky, dárky od srdce a strom přání najdete u příležitosti Dne Charity 23. září odpoledne v tišnovském Parku pod kostelem. Na ukázky řemesel se budete moci nejen podívat, ale především si je vyzkoušet a vyrobit tak drobný dárek. Dárek pro lidi, na které se snadno zapomíná. To, co od srdce a vlastníma rukama vyrobíte, darujete babičce, osamělému sousedovi nebo třeba klientům našich charitních nebo jiných sociálních služeb.  Tomu, komu budete chtít udělat radost. Smyslem celé akce je probudit v lidech sounáležitost, naučit je dívat se kolem sebe a prostřednictvím (byť  jen malého) dárečku potěšit druhé. Ukázat, že tu pro ně někdo je a někdo na ně myslí.

Potěšit je možné nejen dárkem, ale i slovem. Na „Stromě přání“ přímo v parku budou připravené stužky, na které můžete zavěsit povzbudivý vzkaz, přání či modlitbu pro lidi, kteří zrovna prochází v životě složitým obdobím, cítí se osamělí nebo prostě mají jen špatný den. Přání zůstanou na stromě několik dní a každý, kdo bude potřebovat podporu, si může takové přání „utrhnout“. Je totiž stejně důležité pomáhat jako umět pomoc přijmout.
Akce je realizována za podpory MAS Brána Vysočiny, je určena všem generacím a vstup na akci i materiál na výrobu dárků jsou zdarma.

Potkáme se také na Bleším trhu
Jeden Charitní bleší trh už máme úspěšně za sebou a na další se chystáme. Děkujeme všem, kdo jste nám nevyužité (ale zachovalé) věci ze svých  domácností darovali, a také všem, kdo jste si za dobrovolný příspěvek přišli něco zajímavého vybrat. Výtěžek blešího trhu (6 666 Kč) podpoří náš Domácí hospic Porta Vitae. Mnozí z vás nám již přislíbili dary pro další „blešák“, a tak se znovu potkáme na Tišnovských bleších trzích 12. září, kde budeme mít svůj stánek. Pokud se nás rozhodnete opět podpořit, budeme rádi.

Marta Rémanová

Další článek:
Předchozí článek: