Cavewoman: Obhajoba jeskynní ženy

Cavewoman: Obhajoba jeskynní ženy

Praktické tipy k odchovu a pěstování partnera

„Copak to nechápeš?“, „Copak to necítíš?“ Zábavné pojetí věčného souboje neporozumění dvou pohlaví, s vtipným nadhledem pro změnu ze ženské perspektivy, volně navazuje na slavnou Beckerovu one-man show Caveman.

One Woman Show „Obhajoba jeskynní ženy“ absolventky jihoafrické Akademie filmových, televizních a dramatických umění Emmy Peirsonové má zájem dát humorný pohled na muže a ženy snažící se žít vedle sebe na stejné planetě s jejich častou neschopností spolu komunikovat. Autorka baví odlišným pohledem na lásku a partnerské vztahy, na to, co dělá muže mužem a ženu ženou. Roli Cavewoman zároveň také poprvé ztělesnila. Diváci jsou pozváni do její „jeskyně”, kde s nimi v odlehčeném duchu sdílí své starosti, pochybnosti a pocity úzkosti pramenící z obavy, zda si vybrala toho pravého. Zároveň se vtipně zamýšlí nad spoustou dalších témat, například proč mají ženy hrůzu z tloušťky nebo co způsobuje jejich nepředvídatelné a často prudké změny v chování.

Vystoupení uváděné s velkým úspěchem po celém světě se setkává místy se slabší odezvou a nižšími body. Vytýkán je příliš prvoplánovitý text a vtipné glosy, které se propadly na úroveň zažitých klišé. Přesto právě tímto způsobem odráží tematickou pointu vzájemných nepochopení a náročnosti vyjádření složitého vnitřního světa mužů a žen. V české inscenaci pak diváci hodnotí především strhující podání herečky Daniely Choděrové a schopnost improvizace a komunikace s publikem.

Jak hlavní představitelka zúročila své činoherní i seriálové zkušenosti, přijďte posoudit v neděli 20. 9. 2020 v 19.00 do tišnovského Kina Svratka.

Vladimír Vecheta

Další článek:
Předchozí článek: