Zahájení rekonstrukce WC sokolovny

Zahájení rekonstrukce WC sokolovny

V sobotu 29. 2. 2020 se konala sokolská brigáda na odstranění stromů a keřů z atria u restaurace Krček. Tímto byl učiněn první krok k zahájení rekonstrukce. Nyní už probíhá odstraňování dlažby a obrubníků a poté nastoupí firma Univers a začnou výkopové práce na nové kanalizaci. Tato etapa by měla být dokončena v půlce dubna. Do konce dubna proběhnou zahradnické úpravy a dlažby a atrium bude možné opět využívat k posezení. Další část – kompletní rekonstrukce uvnitř WC a poté i vnější zateplení objektu – začne až po oslavách 100 let gymnázia, tj. v polovině června a mělo by být hotovo do konce prázdnin. Velice děkujeme všem sokolům, kteří přiložili ruce či pilu k dílu, a také městu Tišnov za poskytnutí kontejneru na větve.

Sokolské Brno 2021
Myslíte, že je předčasné informovat o akci, která se bude konat v příštím roce? Není tomu tak, protože přípravy již začaly. V naší jednotě se od podzimu 2019 schází ženy pod vedením Marie Palmové k nácviku skladby Reminiscence. Je to skladba složená ze tří skladeb naší drahé cvičitelky paní Marie Frantové. Ukázku jste mohli vidět 9. 2. 2020 na sokolské akademii v Tišnově.

V neděli 1. 3. 2020 se konal v Brně oblastní sraz žen, na kterém  naše ženy skladbu předvedly a zčásti naučily další cvičitelky z celého Jihomoravského kraje. Těšíme se, že na sletu v Brně se vystoupení povede a účast žen na této skladbě bude hojná. Pokud máte zájem se přidat, přijďte se podívat přímo do cvičení žen, které je každé úterý od 18.30 ve velkém sále sokolovny.

Helena Žižlavská

Další článek:
Předchozí článek: