Jaro v Inspiru

Jaro v Inspiru

„Všechno kvete, děti si hrají, velcí chodí do práce, všechno je úžasné“. V Inspiru by běžně probíhaly kroužky pro děti i dospělé, vzdělávací programy pro školy, pronájmy, dílničky a mnohé další.
Všichni stále někam spěcháme, něco děláme a snažíme se o aktivity, aby náhodou nebylo něčeho málo, něco nechybělo a podobně. Úspěch, bohatství, závist. Můžeme si vzpomenout na pohádku o Nesmrtelné tetě, co všechno umí. Na zdraví své i ostatních nedbáme, zapomínáme na místo, kde žijeme a budou??? žít naše děti.
Letošní jaro je však zcela jiné. Nastal čas pro všechny lidi ať v Inspiru, v Tišnově či na celém světě, aby se zastavili, přemýšleli o svém jednání, proč se spousta věcí děje. Slavnou větu z Rozmarného léta Vladislava Vančury: „Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným…“ můžeme v době klimatických změn na Zemi vlastně použít již teď na jaře.
Co by se mělo dít při změně ročního období v přírodě, známe ze školy a vlastní zkušenosti. V posledních desetiletích se nám všem však vrací naše bezohledné zacházení s přírodou v podobě klimatických změn, různých nemocí a katastrof. Pokud neudělá každý z nás razantní obrat ve svých zvyklostech, tak naše děti a jejich potomci spláčou nad výdělkem.
Nepodléhejme však chmurám a zůstaňme optimisty, spojme své síly a pojďme na to, vše souvisí se vším.  Bude-li osud příznivý, můžeme se společně
setkat v pátek 17. 4. na Dni Země:
PRO ŠKOLY: 9.00–12.00 a 13.00–17.00
• workshop – projektový den pro 2. stupeň ZŠ a SŠ od organizace Greenpeace (přihlášení na chlupova@svcinspiro.cz)

Ekologická kampaň
Máte nápady a chcete je rozšířit do povědomí ostatních? Zúčastněte se projektu, kde si společně ukážeme, jak vést vlastní kampaň. Vymyslíme cíle, strategii i design. V kampani můžete sami pokračovat vytvořením webové stránky, profilu na sociálních sítích nebo uspořádáním veřejné akce.  Součástí bude sítotisk vlastního hesla nebo designu kampaně. Přineste si tričko, tašku nebo jiný textil, který si chcete sítotiskem potisknout.
#zerowaste #fastfashion #zelenaenergie #Greenpeace
PRO VEŘEJNOST: 14.00–17.00
• Enviro aktivity pro malé i velké
• Adaptace na změnu klimatu – máte nápad, jak „oživit“ město?
• Dílnička – hmyzí hotel

Spolupracují: Inspiro – středisko volného času Tišnov, Ekoporadna na Tišnovsku, ZŠ ZaHRAda, Lesní rodinný klub na Tišnovsku – Kalužníček.
Při nepřízni počasí a nečekaných událostech se akce přesouvá na jiný termín.

Monika Chlupová Fruhwirtová

Další článek:
Předchozí článek: