Lesní rodinný klub – Kalužníček

Lesní rodinný klub – Kalužníček

SETKÁVÁNÍ PRO RODIČE A DĚTI
LRKT Kalužníček nabízí pravidelná setkávání určená pro rodiče a děti, kteří rádi tráví čas venku, rádi tvoří sami i s dětmi, chtějí se seznámit a sdílet čas s dalšími rodinami, případně přemýšlejí o následném zapojení dítěte do LRKT Kalužníček a je jim blízká filozofie lesních mateřských škol. Pobytem venku se děti otužují, fyzicky, psychomotoricky i esteticky rozvíjejí. Přírodní prostředí nabízí dostatečné množství přímých plnohodnotných zážitků spojených s děním v přírodě, je dost pestré a prostorné pro rozličné aktivity dětí i rodičů, pro rozvíjení fantazie, tvořivosti i spolupráce s ostatními, pro posilování důvěry ve vlastní síly a vnímání vlastních hranic. Zažijeme prožitkové učení v souladu s přírodou, spontánní a přitom bezpečný pohyb v přírodě, výpravy do přírody, společné vaření na ohni. Děti si mohou hrát společně i každý po svém, s přírodninami, příp. i hračkami.

Setkávání budou probíhat každou středu od 9.30 do 13 hod. v zázemí LRKT Kalužníček v Lomničce č.p. 101, kde je k dispozici jurta, zahrada, potok a příroda kolem. Pro rodiče a děti bude vždy připravený program, který děti a rodiče mohou využít, nebo jen tak mohou být se skupinkou. Začínáme 1. 4. a končíme 24. 6. Pro plynulé a příjemné setkávání je kapacita omezená. Cena je 1 250 Kč za 5 setkání (tzn. 250 Kč za jedno setkání za rodinu),  případně 300 Kč za jednorázový vstup za rodinu.

LETNÍ PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY
Tábory probíhají v zázemí LRKT Kalužníček v Lomničce, v malém kolektivu 15 dětí od pondělí do pátku od 8 do 16 hod. Tábory probíhají dle principů LRKT Kalužníček v atraktivním prostředí – jurta, zahradní kuchyňka, potok, rybník a příroda všude kolem. Cena 1 600 Kč + 300 Kč za oběd a odpolední svačinu.
• 13.–17. 6. Summer elements
Hřejivý vítr ve vlasech, kvetoucí louky, osvěžující rybník i příjemně ochlazující vodu v potoce budeme s dětmi prozkoumávat všemi smysly. Budeme tančit a zpívat, vyrábět z přírodních materiálů, společně si uvaříme. Na děti budeme mluvit hlavně anglicky, aby jazyk v co nejvyšší míře vstřebaly
a samy zkoušely mluvit. K přihlášení děti nepotřebují žádné základy angličtiny, vše, co budou chtít, se naučí. Pro děti ve věku 3–8 let (maximální počet dětí do 4 let: 5).

• 20.–24. 7. Co skrývá velká čínská zeď
Cestovatelé nahlédnou do nejlidnatější země světa. Budou vyrábět čínské draky, vějíře, deskové hry, ochutnají čínské jídlo. Pro děti ve věku 5–10 let, v případě zájmu možno i mladší, prostě jak to kdo bude potřebovat.

• 27.–31. 7. Říše zvířat
Pojďte s námi nahlédnout do tajuplné říše zvířat. Čekají nás dobrodružné hry, vaření na ohni, výtvarné a rukodělné dílny a mnoho dalšího. Pro děti ve věku 6–13 let.

Pro více informací sledujte web http://lesniklub.tisnovsko.eu, FB či kontaktujte na nesporova.adela@gmail.com.

Adéla Nešporová

Další článek:
Předchozí článek: