S Koloběžkou po Asii

S Koloběžkou po Asii

Městské kulturní středisko Tišnov ve spolupráci se spolkem Oči dokořán vás zvou na charitativní cestopisnou přednášku Marka Jelínka.

Marek Jelínek se po zdařilé výpravě v roce 2017 napříč Jižní Amerikou stal hitem cestovatelských festivalů. Pravidelně vyprodává přednáškové sály a pomalu se z něho stává něco jako „profesionální“ cestovatel, což má, jak říká, své plusy i mínusy. Jeho přednáška s názvem Koloběžkou po Asii se uskuteční v sále Kina Svratka v Tišnově v pondělí 21. listopadu.

Dobrodruh Marek na své červené koloběžce ujel neuvěřitelných 7 850 km z Nového Dillí do Singapuru. Cesta vedla přes devět států včetně Indie a Nepálu, kde zdolal i známý Annapurna trek. Cestou uprostřed chudého Bangladéše v rámci projektu Dobroběžka navštívil školy provozované českou organizací ADRA. Zastavil se u Tádž Mahalu, v Nepálu, projel Barmou, Thajskem, Laosem, Vietnamem, Kambodžou a Malajsií. V Kambodži zavítal do školy CBE Christine, kterou podporuje spolek Kambodža Oči dokořán, z. s., se sídlem v Tišnově.

Dojet si k posvátné řece Ganze k magickému městu Varanasí, vykonat tam rituál v podobě zapálení svých bot a poslání po řece. Z hinduistických chrámů nechat promlouvat do své duše hlas boha Šivy. Jezdit v třítýdenním monzunovém dešti v růžové pláštěnce po Laosu a učit místní buddhistické mnichy jezdit na své koloběžce. Naučit se říkat děkuji v osmi jazycích… a mnohem více Marek Jelínek prozradí na své přednášce, protože, jak říká, „Stojí za to věřit, že všechno je možné!“

Pokud nám bude Buddha nakloněn, tak se v závěru večera můžete těšit na vzácné překvapení přímo z Kambodže.

Začátek v 19 hodin, vstupné 150 Kč (v předprodeji, TIC, pokladna kina), 180 Kč na místě, 120 Kč ZTP/děti, důchodci. (Zakoupením vstupenky podpoříte školu CBE Christine v Kambodži)

Pavel Hanák

Foto: archiv Marka Jelínka

Další článek:
Předchozí článek: