Z dění charity za uplynulý měsíc

Z dění charity za uplynulý měsíc

Hospicová péče obnovila plně svůj provoz
Domácí hospicová péče Oblastní charity Tišnov znovu naplno rozběhla svůj provoz a pomáhá pacientům a jejich rodinám v jejich těžkém životním období, a to od pondělí 2. 9. 2019. Příjem pacientů jsme byli nuceni z personálních důvodů od června letošního roku výrazně omezit. Nyní je opět náš hospicový tým připraven pomáhat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Nové pomůcky díky charitativnímu cyklozávodu i široké veřejnosti
Zdravotnické pomůcky poskytujeme hospicovým pacientům zdarma z naší půjčovny kompenzačních pomůcek. Ne vždy jsou ale na půjčovně k dispozici. Abychom mohli lépe pokrýt potřeby hospicových pacientů, rozhodli jsme se pro koupi dvou invalidních vozíků a vysokých chodítek, které budou sloužit výhradně pro potřeby hospice. Jedno chodítko jsme již zakoupili díky výtěžku z charitativního cyklistického závodu „TIŠNOV ŠLAPE PRO CHARITU“ (v rámci Memoriálu Ivo Medka), další prostředky z výtěžku jsme použili na pořízení vybavení pro zdravotní sestřičku (brašna, zdravotnický materiál). Na vozík a chodítko v současné době sháníme finanční prostředky. V srpnu jsme rozběhli
projekt na portálu Darujme.cz, prostřednictvím kterého můžete velice jednoduše pár kliknutími přispět libovolnou částkou na koupi těchto pomůcek, více na odkazu www.darujme.cz/projekt/1202088 .

Pomoci může každý z nás, i malá částka se počítá. Opravdu mile nás překvapilo, kolik z vás již na pomůcky přispělo. V současné době máme více než 60 % ceny nasbíráno a doufáme, že se nám do konce října podaří získat zbývající prostředky. Průběžné výsledky můžete sledovat na našich facebookových stránkách.

Vaše hlasy posunuly náš projekt na první místo, díky vám můžeme odměnit pečující rodiny
Díky nadačnímu fondu Tesco a vašim hlasům, které jste projektu Oblastní charity Tišnov při červencových nákupech v obchodním domě věnovali, mohla ředitelka Oblastní charity Tišnov Ing. Jaroslava  Klapalová převzít od zástupců obchodního domu Tesco šek na 30 000 Kč.
Ten byl odměnou za první místo v rámci grantového programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“. Děkujeme za nás i za pečující rodiny, v jejichž prospěch 30 tisíc korun využijeme. Budeme tak moci odměnit ty rodiny v rámci hospicové péče, které neúnavně, obětavě a s láskou pečují o své blízké v závěru jejich života. Finance získané z projektu použijeme na nákup poukázek k zotavení těla i duše (masáže, sauna, bazén) pro pečující.

Koláč pro hospic 9. 10. 2019                                                                                                                                                                                    Děkujeme firmám i organizacím, které se nám již ozývají, a i letos se s námi zapojí do charitativní sbírky Koláč pro hospic, která proběhne ve středu 9. 10. 2019. V tento den nás můžete najít na stánku před obchodním domem Albert v Tišnově i v Kuřimi. Za vaše příspěvky na hospicovou péči máme pro vás opět připravené chutné koláče.

Nová auta pro pečovatelskou službu budou sloužit pro přímou péči i rozvoz obědů
Díky prostředkům z Evropského fondu pro regionální rozvoj a prostředkům z tříkrálové sbírky jsme mohli terénní pečovatelské službě předat během měsíce září dva nové automobily. Naše pečovatelky zajíždí denně do mnoha obcí na Tišnovsku a Kuřimsku, pokrývají velkou spádovou oblast a využití automobilů pro zabezpečení této služby je tedy nezbytné. Jeden automobil nahradí stávající vozidlo Fiat Panda, které je nutné z důvodu opotřebení vyřadit, a druhý bude sloužit především k zajištění rozvozu obědů klientům pečovatelské služby v Tišnově. Děkujeme za spolupráci MAS Brána Vysočiny.

Projekt Pořízení vozidel pro Oblastní charitu Tišnov je spolufinancován Evropskou unií.

Auta byla pořízena v rámci výzvy MAS Brána Vysočiny.

Marta Rémarová

foto: archiv Tesco Stores ČR

Další článek:
Předchozí článek: